Медия без
политическа реклама

И БСП свали доверие от общинските си съветници в София

09 Февр. 2024
Илияна Димитрова
На следващото заседание на  Националния съвет на БСП ще бъдат наложени партийни наказания.

Ръководството на БСП е свалило доверието си от общинските съветници в  София - те не представляват вече БСП, а само себе си, стана ясно от съобщение на пресцентъра партията. 

Соцпартията се разграничава от групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет и сваля политическо доверие от тях. ''⁠Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС'', се казва в съобщението. На следващото заседание на  Националния съвет на БСП ще бъдат наложени партийни наказания.

Причината е, че общинските съветници не са изпълнили решение на Националния съвет на БСП, което гласи, че градският съвет на БСП е трябвало да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на СОС, да не подкрепят създалите се мнозинства и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова. Съветниците обаче не издигнаха Тонова, а са гласували за кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

ОТГОВОР

''Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение'', категорични са социалистите от групата на местната коалиция "БСП за България".

Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.

"Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Подкрепихме избора на временен председател на СОС  с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение. То беше взето от нашия колективен орган - Градския съвет на БСП - София, както и от групата ни в СОС вчера сутринта преди началото на сесията. Всички други твърдения, свързани с това наше решение, са спекулации", категорични са съветниците от групата на "БСП за България". 

 

 

Още по темата