Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хазарта размаза Борисов и други "козили"

Лидерът на ГЕРБ загуби и в София, и в Пловдив

15 Ноем. 2021Обновена
FB/Ицо Хазарта
Ицо Хазарта вече ще трябва да се пораздели с артистичните изяви.

Христо Петров, познат като Ицо Хазарта, размаза Бойко Борисов в 25-и столичен избирателен район. При 83% обработени протоколи листата на ПП, водена от рапъра, събира 32 % подкрепа. Тази на ГЕРБ, оглавявана от Борисов, печели 26 %. Водачи в същия район бяха Корнелия Нинова и инфлуенсърката Елисавета Белобрадова, позната като “Летящата козила Ерато“ . Към момента социалистката и водачката на ДБ събират по 9-10%.

Изборите в Пловдив - град, не предложиха епичен сблъсък между рапър и инфлуенсър. Но и там Борисов бе разбит. Листата на ПП, водена от Кирил Петков, има 32% срещу 24% за герберската. Водач в Пловдив - град бе и Христо Иванов. Съпредседателят на ДБ събира около 7%.

Във Варна силите между ПП и ГЕРБ са по-изравнени. Листата на Даниел Лорер събира 3% повече от тази на Костадин Ангелов. Нинова и БСП отново са с актив под 10%. Около 10% събират Филип Станев и ИТН. В родния си град Костадин Костадинов извежда “Възраждане“ до 7% - с два процента повече от Стоян Михалев и ДБ.  

Във Велико Търново при почти три четвърти преброени протоколи Делян Пеевски води пред Христо Иванов - около 7% за депесаря и 5% за демократа. В реални гласове - 4100 срещу 2900. Очевидно издигнатият от ДБ лозунг “Нито глас за Пеевски“ е сработил по-малко, отколкото “Нито глас за Христо Иванов“, макар да не бе издиган. Победител в старата столица с около 7% разлика пред ГЕРБ и Костадин Ангелов се очертават да са ПП и архитектът Йордан Терзийски.

Към 13% засега събира листата на Пеевски в Благоевград. Убедителен победител вероятно ще са ГЕРБ и Росен Желязков. Те имат към 7% повече от листата на ПП, оглавявана от преподавателя по финанси Андрей Гюров.

Интересно е в Хасково. Там има троен спор, след като при една трета от протоколите ПП на Асен Василев води с едва 2% пред ДПС и Сезгин Мехмед. ГЕРБ на Делян Добрев е трети с 20% - 3 по-малко от ДПС.

Движението удържа добрите позиции и в Шумен. Но резултатите там тепърва ще се анализират - при 85% протоколи листата, водена от Мустафа Карадайъ, е трета с 19%. ПП (Антония Димитрова) и ГЕРБ (Красимир Вълчев) спорят за първото място, събирайки малко по-добър актив от ДПС. Карадайъ очаквано няма проблеми в Кърджали - листата на ДПС печели към две трети от гласовете. 

В Бургас ПП и Константин Бачийски водят с 2-3% пред ГЕРБ и Любен Дилов - син. ДПС (Севим Али) изпреварва БСП с Петър Кънев и ИТН (Ивайло Вълчев) - 13 % за Движението, по около 9 за БСП и ИТН.

В отсъствието на Слави Трифонов от състезанието, интересни са резултатите на другите водещи лица от ИТН. Към момента Ива Митева събира актив под средния за партията - към 7% в 24-и район в София и Разград. Тошко Йорданов взема колкото формацията - по около 10% в двата пловдивски района.  

 

 

Още по темата