Медия без
политическа реклама

Хаджигенов за скандала "500 К": Това е безобразие

Продължава координираната атака срещу нас от ГЕРБ и ИТН, заедно с главния проурор, обяви Мая Манолова

08 Септ. 2021Обновена
Татяна Дончева
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Татяна Дончева

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян дадоха да се разбере тази сутрин, че няма да подкрепят колежката си в "Изправи се!..." Татяна Дончева в скандала "500 К". И двамата заеха позата "Не съм бил там, не коментирам", но пък успоредно вметнаха неприятни по неин адрес реплики.

По-остър бе Хаджигенов, който отдавна не се изказва ласкаво за Дончева. Пред Нова телевизия той определи разговора между нея и депутата от ИТН Радостин Василев като "частен  и много безобразен". "Самото отиване и провеждане на такъв разговор, абстрахирам се от пълнежа, това политика ли е? Според моите разбирания не е", каза Хаджигенов. По същия начин неприемливо било поведението на Дончева и пролетта, когато бе отишла да преговаря с БСП за коалиция. "Все пак познавам отдавна Дончева", каза той. И уточни, че случилото се го забавлява.

"Научихме като вас, от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Ако всичко това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение - за хвърляне на обвинения. Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми", каза и Бабикян пред БНТ. Според него главният прокурор и влязъл във функциите си, заемайки се със случая.

Манолова видя координирана атака срещу ИБГНИ

"Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!", Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака", коментира в парламентарните кулоари другият водач на коалицията Мая Манолова. Тя подчерта, че атаката е синхронизирана и с главния прокурор Иван Гешев. "Защо главният прокурор не се самосезира за пачките в чекмеджето на бившия премиер, за „такса спокойствие" в размер на 70 млн. лв., за онези 10 млн. долара, преведени от ВМЗ – Сопот на сръбска фирма, за да се осигури спокойствие на бившите управляващи", остро попита Манолова. И заплаши, че онези, които разпространяват "небивалици", ще понесат отговорност пред съда.

 

Още по темата:

Остава недоказано обвинението на зам. шефа на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала подкуп на депутат от неговата партия, за да получи подкрепа за евентуално правителство.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата