Quantcast

Медия без
политическа реклама

Хаджигенов за скандала "500 К": Това е безобразие

Продължава координираната атака срещу нас от ГЕРБ и ИТН, заедно с главния проурор, обяви Мая Манолова

08 Септ. 2021Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Татяна Дончева

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян дадоха да се разбере тази сутрин, че няма да подкрепят колежката си в "Изправи се!..." Татяна Дончева в скандала "500 К". И двамата заеха позата "Не съм бил там, не коментирам", но пък успоредно вметнаха неприятни по неин адрес реплики.

По-остър бе Хаджигенов, който отдавна не се изказва ласкаво за Дончева. Пред Нова телевизия той определи разговора между нея и депутата от ИТН Радостин Василев като "частен  и много безобразен". "Самото отиване и провеждане на такъв разговор, абстрахирам се от пълнежа, това политика ли е? Според моите разбирания не е", каза Хаджигенов. По същия начин неприемливо било поведението на Дончева и пролетта, когато бе отишла да преговаря с БСП за коалиция. "Все пак познавам отдавна Дончева", каза той. И уточни, че случилото се го забавлява.

"Научихме като вас, от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друго физическо лице. Ако всичко това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение - за хвърляне на обвинения. Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми", каза и Бабикян пред БНТ. Според него главният прокурор и влязъл във функциите си, заемайки се със случая.

Манолова видя координирана атака срещу ИБГНИ

"Срещу „Изправи се БГ! Ние идваме!", Хаджигенов и Татяна Дончева продължава координираната от ГЕРБ и ИТН атака", коментира в парламентарните кулоари другият водач на коалицията Мая Манолова. Тя подчерта, че атаката е синхронизирана и с главния прокурор Иван Гешев. "Защо главният прокурор не се самосезира за пачките в чекмеджето на бившия премиер, за „такса спокойствие" в размер на 70 млн. лв., за онези 10 млн. долара, преведени от ВМЗ – Сопот на сръбска фирма, за да се осигури спокойствие на бившите управляващи", остро попита Манолова. И заплаши, че онези, които разпространяват "небивалици", ще понесат отговорност пред съда.

 

Още по темата:

Остава недоказано обвинението на зам.-шефа на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, че Татяна Дончева от ИБГНИ е предлагала подкуп на депутат от неговата партия, за да получи подкрепа за евентуално правителство. Твърденията на Йорданов предизвикаха скандал, от

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?