Медия без
политическа реклама

Граждани поискаха достойна подкрепа за украинските бежанци

07 Юни 2022
Фейсбук

Граждани се събраха на митинг за достойна подкрепа за украинските бежанци в България пред сградата на президентството. Сред техните искания е оставката на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова.

Гражданите носеха украински и български знамена, както и плакати с надписи "Аrm Ukraine now" и “Buying Putin’s gas & oil you support the war!”.

Организирах този протест още на 26 май, възмутена от бездействието на нашите институции и неизвестността, в която оставиха хората до последните дни на май, каза инициаторът на митинга Мария Бързашка.

Трябва да има цялостна стратегия как да се действа в тази бежанска криза и план с ясна отчетност на изразходените финансови средства и това, което е извършено, заяви съорганизаторът на митинга Кирил Чуканов. Друго искане е свързано с конкретни стъпки за интеграция на украинските бежанци. По думите на Чуканов българската държава трябва да организира масово курсове по български език за деца и възрастни, а украинските деца да бъдат приети възможно най-скоро в детски градини и училища.

Оратори на митинга поискаха правителството да се отърве от червената патерица - БСП и да се започнат доставки на оръжие за Украйна.

В района има заселено полицейско присъствие. Движението по ул. "Леге" е спряно.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?