Медия без
политическа реклама

Гешев поиска имунитета на депутата от ГЕРБ, за да го обвини в блудство

09 Юни 2023
Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров
bul-wrestling
Депутатът от ГЕРБ Даниел Александров

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за снемане на имунитета на народния представител Даниел Александров по предложение на Софийската градска прокуратура (СГП). Това обяви официално държавното обвинение. 

Искането е във връзка с досъдебно производство, образувано на 31.05.2023г. В предложението се сочи, че към момента са налице доказателства за привличане на Александров в качеството на обвиняем за блудство с лице, навършило 14 г. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от две до осем години затвор.

На 12.04.2023 г. той е положил клетва като депутат и в това качество се явява лице с имунитет. Съгласно конституцията за възбуждане на наказателно преследване срещу народен представител е необходимо разрешение на Народното събрание или писменото съгласие на Александров, обяснява Гешев.

Самият Александров твърди, че в историята няма нищо вярно и че тя е свързана с развода му. "В дъното на всичко стои моят развод, който е от месец и половина - два", каза той още преди дни в кратко изявление.

Даниел Александров  е състезател по класическа борба, роден през 1991 г. 

"Сега" припомня:

Това е поредно предложение за сваляне на имунитет на депутат от този парламент. В последните дни главният прокурор поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, както и на Ангел Георгиев и Веселин Вешев от "Възраждане" и на Радостин Василев, който влезе в парламента от ПП-ДБ, но напусна коалицията.

Софийската градска прокуратура освен това предложи Гешев да поиска и имунитета на Делян Добрев (ГЕРБ), което Гешев обяче отказа. Това досега е единствения му отказ до този момент.

Предложение има и за Димитър Аврамов от ДПС. Висящо е и предложението на Софийската районна прокуратура да бъде поискан имунитетът на съпредседателя на ПП Кирил Петков. 

Последвайте ни и в google news бутон