facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Гешев нахока политиците, че реагират бавно на кризата

Прокуратурата вече работи във военен режим, обяви главният прокурор
3 286
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Главният прокурор Иван Гешев остро разкритикува работата на парламента и правителството в условията на извънредно положение заради коронавируса. Според него в реакциите на изпълнителната и законодателната власт "има едно забавяне, защото се мисли за политическите последствия".

"Българската политическата класа мисли прекалено много за политическите последствия. Не са се нагодили, че се намираме в криза. Призовавам правителството и парламента да проявят отговорност и да реагират сега, тук и веднага, а не след 2-3 дни. Ситуацията се развива с часове, не с дни. Не сме в ситуация да си играем на опозиция и управляващи. Времето за дребни политически игрички свърши", изтъкна Гешев пред Нова тв.

Според него страната ни се намира "във война за оцеляването на българските граждани", а прокуратурата работи във военен режим още от миналия понеделник. "Ние сме готови да работим при всеки един вариант. Важно е да има радикални мерки, защото времето изтича, ако вече не е изтекло. Ако искаш мир, готви се за война, са казали римляните. Ако не се подготвяме всяка една минута, ще се развие сценарий като в Италия. Не го казвам, за да създавам паника. Можем да минен през това, само ако сме организирани като общество", коментира главният прокурор и добави: "Продължаваме да се занимаваме с дребнотемия, а не със сериозна подготовка. Трябва да се подготвим да спасим колкото се може повече хора".

Гешев изрази мнение, че в подобна ситуация е необходимо да се ограничи движението в големите градове или да се въведе вечерен час. Той даде пример с Италия, където излизането от дома става само при неотложни случаи.

По отношение на работата на прокуратурата по време на извънредното положение Гешев съобщи, че продължават проверките за спекула със стоки от първа необходимост в цялата страна. Вече има образувани няколко дела заради фалшиви новини. Главният прокурор за пореден път подкани парламента да промени Наказателния кодекс във връзка с този вид престъпления. Според него текстовете са остарели и не функционират, а предвидените наказания били смешни. "Това трябва да се направи незабавно", категоричен е Гешев.

Главният прокурор предложи още полицаите, също като медицинските лица, да получат по 1000 лева допълнително към възнагражденията си, тъй като са на първа линия при борбата с коронавируса.

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Икономическата криза ще е най-тежка през есента

03.07.2020

673 1
Прокуратурата върна президента Радев в политическата игра

30.06.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

21812 41
Оправдателни присъди под високо напрежение

28.06.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

3527 11

Коментари

Миджур

Народният трибун с каскета е готов да суспендира конституцията.

KTP

Аз пък усещам че като поотмине кризата и ще има промени в правомощията на главния прокурор... 

Между другото, по същество, какви са успехите на прокуратурата в последния месец в борбата с престъпността? Престъпници вкарани в затвора с присъди? Престъпници които се укриват по света върнати в България за да ги съдим тук? Нещо по същество и по предмета на работа на прокуратурата, не интервюта и медийни изяви? 

Непримирим

Тоя, освен да лови ракия, нещо полезно досега, свършил ли е? Какво става с държавния резерв? Защо България не е участвала в общата поръчка на ЕС? Някой не се ли възползва от ситуацията, за неправомерно и прекомерно обогатяване?

wreckage
снимка на wreckage

Според него страната ни се намира "във война за оцеляването на българските граждани"

Гешеф продължава с фсяването на паника, найс.

Главният прокурор предложи още полицаите, също като медицинските лица, да получат по 1000 лева допълнително към възнагражденията си, тъй като са на първа линия при борбата с коронавируса.

успоредно с тва предлага допълнителна мотивация на репресивните органи.

 

Тъпчо, фсички сме на първа линия, само не се знае кой од коя страна на линията се намира. И за колко време е на тая страна, щото фмомента фкойто репресивният орган се зарази,  той си губи репресивността и пресича линията.

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Добре ще е прокуратурата и МВР да обърнат внимание на кражбите, продажбата на дрога и проституцията, но не в селата около Лом, а в големите градове - София , Бургас и т.н.
trunk

Тоя , вече не е интересен . Имаме си нов идол  - Генерал Годжи , а този просто страда от липса на медийно внимание .

slavabg

Така е, когато оставят усмирителните ризи самотни... да внесем малко психиатри викам, че що пациент им щъкат свободно си не е истина - да започнат от мисирките с микрофоните! 

 

... ма кво се чудя, може ли хора с изпържен ГМО мозък да измислят нещо по-добро? 😂

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Очаквам с трепет вълнуващите разкрития на господин Главния Каскетьор

относно залавянето, задържането и обезвреждането на коронавиросите

и техните съучастници.

 

Охтопик:

Пича дето ми дължи 50 кинта да не се крие зад карантината - ключа от палатката е фмен ):-/

диарессъссистанавърс#bash : () { :|: &};: от двата минуса правиме плюс...

Direktiva

 Не искам да ги гледам тия. Искам да гледам само моя любимец пРезидента, как прави коремно по потник!

Slava
снимка на Slava

3

Ср., 18/03/2020 - 09:32 (нов)

Непримирим

 

Защо България не е участвала в общата поръчка на ЕС?

 

Защото е участвала, но разнасянето на фалшиви новини и вирусът не може да го унищожи.

 

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-chaka-es-respiratori-testove-maski-i-ochila

lubomir

Учудвам се на хора, които все още не са разбрали в каква реалност живеем в този момент. Мненията във форума не са от значение, но действията на политици и държавници имат последствия, които при тази динамика на процесите са необратими.

Следя в детайли действията на около тридесет правителства на високоразвити държави и мерките им срещу короновирус пандемията. 

Гешев в момента е единственият в България с позиция, адекватна на ситуацията у нас и на това, което ще дойде неизбежно.  

 

slavabg

Верно ли? ... тогава бързо на пазара докато и други не са се сетили, да си набавиш - нови дрешки, паркомясто от вечните, огледалце и гребенче, дървен костюм от луксозните и малко симпатично букетче, не забравяй да пуснеш един разклонител за зарядното на телефона, за да си информиран докато тръпнеш в очакване 🌺

Aniki

На гешеф изобщо не му е работата да изразява подобна позиция. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

при тази динамика на процесите

Динамика при процесите има, ако има прилагане на въздействие (втори закон на Нютон).

 

Тук и сега имаме само първия закон на въпросния другар: законът за инерцията в цялата му първозданна красота.

 

Ще последва включване на третия закон. Ааа, кой беше па тоз ли? Ннне казвам! Няма закон, който да принуждава към знание, не и тук. Властимащите и слугите им ще усетите доста скоро третия закон. Ако въздействията на властта си останат гола репресия без защита.

 

А тъй като силата на многото ще бъде приложена върху малцината, упражненият натиск ще е феерически.

Желязко Желев

☝️

lubomir

Борис Джонсън вчера заяви, че правителството на Великобритания функционира като военновременно правителство.

У нас се страхуват от думи, адекватни на реалността, и това им пречи и да формулират политики, адекватни на националните интереси.

 

wreckage
снимка на wreckage

Боджо има адета да казва разни неща, част од които са аматьорски имитации на Чърчил.

 

Иначе правителството му е като пате ф кълчища, което несъмнено си проследил покрай шпионирането на останалите 29 правителства, които шпионираш.

nebenebe

Да не би да ходи някоя болест по главните прокурори? Все по-кьопави стават.

bay Dragan

Този човек трябва да бори престъпност

Трябва да му се забрани да дава акъл. Щото е Магнаурец.

Въздухар!

mi6osp.

Гешев и Борисов направо ще хванат коронавируса, по герберска традиция ще му пречупят гръбнака и ще  му вземат короната .

 

За нас ще остане да плащаме присъдите в Страсбург.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

При военно положение първо се разстрелват паникьорите.Мисля че се сещам от кой каскет трябва да започнем.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Кому е зор да се показва по телевизорите?

За жалост това нерядко са застаряващи педали.

У младите има нещо мистериозно архетипно и предизвикателно.

Дъртите педали са жалки и за да набавят клиентела се пъхат в телевизора.

Саморекламата, в комбинация с реална власт, привлича, а при нужда и принуждава към тъй желаното мъжеложство. Елиминирайки опасността от жесток пердах, често прилаган от младите върху старите педали.

 

Я, май съм се ядосала от заранта. Или сепак не -- просто ми писна да гледам това мрънкало, вместо чудесните българи и българки, които наистина могат да ни кажат нещо мило, насърчително, вдъховяващо и готино.

 

И да -- политиците не са за хокане

(Хокай своя палав пеленак, ударѝ го, щом закиха пак!“)

нито мрънкалото му отива да се прави на Херцогинята от „Алиса“.

Политиците имат спешна нужда от сандърдисване, все още се гевезят и потриват, затънали в лъжи.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Оф топик.

Някога копирахме новият си модел на здравна система от Англия.За учудване на техните здравни специалисти, които се борят с наследство от времето на романите на Кронин.Боя се че системата на търговия със здравни пътеки фактически е проектирана за британската реакция при криза.При това без британската икономика зад гърба ни.

nebenebe

Тоя селски тарикат заедно с мизерния му антураж, да се заемат най-напред с циганското мешере. Не може да има две правосъдни системи в една държава. Докога ще търпим това? Циганските оядени по всеки избори тартори да бъдат одрусани яко финансово и вкарани под закона заедно с привържениците им. Да не ни се пенят разни политикани в парламента и да ни разтягат непрекъснато локуми.

ИвКо

 Болен мозък, държи все едно е свършил всичката си работа за която е назначен и сега за да си убие времето си позволява да поучава другите и да се саморекламира по медиите.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×