Медия без
политическа реклама

ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

12 Авг. 2020
Фейсбук

Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Демонстрантите там са малко, но пък излизат всяка вечер в центъра на града. Оказа се, че съхраняват протестен инвентар в сградата на общината, което пък предизвика недоволство на местните активисти на ГЕРБ. Кмет на града е подкрепения от БСП Румен Томов, а партията на Борисов е в непрекъсната конфронтация с него - не може да прежали загубата и атакува избора му със съдебни процедури.

Скандалът тръгна преди няколко дни, след като членът на местната младежка структура на ГЕРБ Александър Петков засне как организаторите на протеста внасят знаме, плакати и тонколона в общинската сграда. "Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на протестите?  По кой нормативен документ сградата на общинска администрация се използва за склад?", гласяха част от задедените от Петров въпроси. Според него действието на кмета е неморално и незаконно. Томов пък отвърна, че общината е на всички граждани и дори срещу него да бил протеста, щял да позволи съхранението на атрибутите.

Първоначално съветникът от "Демократична България" Калоян Хаджийски, който е едно от главните действащи лица на протеста, заяви, че инвентарът само 2-3 пъти е съхраняван в общината. Другият лидер на демонстрациите Стоян Величков, обаче чистосърдечно призна, че се прави постоянно. Днес пред Нова телевизия той обясни за тонколоната и другите атрибути така: „Всеки ден след като мине протестът,  лично аз в продължение на 28 дни съм я вкарвал, защото се занимавам с тази работа и лично я оставям до кафеапарата. Включвам я да може да се зареди за следващата вечер и това е. Мисля, че са две или три знамена. И написани исканията ни. Но се старая като ги вкарам тези неща, задължително  да са подпрени към стената да не могат да се четат от отделни хора”. ГЕРБ - Благоевград сподели в социалните мрежи медийните репортажи около препирнята и така се солидаризира със своя младежки активист.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Благоевград, протест, кмет

Още по темата