Медия без
политическа реклама

Георги Марков: Джипката е символ на направеното от ГЕРБ

Бойко е роден под щастлива звезда, той няма противници в България, смята депутатът от управляващата партия

16 Февр. 2021
Георги Марков
Илияна Кирилова
Георги Марков

„Има отслабване на партиите в България. За радост на ГЕРБ, Бойко е роден под щастлива звезда, няма противници“. Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков пред БНР.

Според Марков всички нови партии са съставени от стари играчи. „Част от тях са си кадри на Бойко. Цветанов, когото считам за най-добрия изборджия на прехода, беше главна фигура в ГЕРБ. От политическото нищо Христо Иванов беше сложен за министър. Трайчо отникъде стана министър. Мая, която играе ролята на революционер, беше републикански омбудсман, благодарение на Борисов“, пренбрежително се изказа той за опонентите на своята партия.

Марков е категоричен, че ГЕРБ ще спечели тези избори. „Смеят се на джипката, но тя е символ на направеното. ГЕРБ разполага с невероятна местна власт ... Това ще е голяма морална победа за Бойко, няма такъв играч. Най-лошият вариант за него е да стане шеф на опозицията“, прогнозира депутатът.

Той коментира и последиците, които ще има изборът на Джо Байдън за американски президент върху България: „Ще бъдем притиснати да приемем глобалния пакт на ООН за миграцията. Ще бъде направен опит да бъдем заставени да приемем Истанбулската конвенция. Ще ни натиснат да свалим гащите за македонците. Натискът ще бъде направен след следващите парламентарни избори – ГЕРБ ще бъде блокиран да направи правителство, БСП ще бъде блокирана и чрез „Да, България“ ще се направи опит за неолиберален комунистически преврат.“ 

Марков призна, че е станал поддръжник на бившия държавен глава Доналд Тръмп след неговите речи от трибуната на ООН: „Той каза, че САЩ се отказват от глобализма, от безсмислените войни, от износа на демокрация и поощри патриотизма, националния суверенитет, историческите дадености ... Има нещо много знаково в отказа на Тръмп да отиде на клетвата на Байдън. Това не е фасон на обиден човек, а знак за непризнаване на изборите.“

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?