Медия без
политическа реклама

ГДБОП си направи хранилище за доказателства за над 1 млн.лв

Това щяло да доведе до "укрепване на националните способности за борба с транснационалната и организираната престъпност"

27 Март 2024
Калин Стоянов слуша обясненията на шефа на ГДБОП Явор Серафимов
МВР
Калин Стоянов слуша обясненията на шефа на ГДБОП Явор Серафимов

ГДБОП си направи хранилище за доказателства за над 1,1 млн.лв. Това става ясно официално съобщение на МВР, съпроводено и със снимки.

"Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заедно с директора на ГД „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Явор Серафимов посетиреновираните помещения за веществени доказателства на главната дирекция. Строително-ремонтните дейности са реализирани в изпълнение на проект „Повишаване на капацитета на ГДБОП за по-ефективно разследване на организираната и транснационална престъпност“", финансиран по Норвежкия финансов механизъм, пишат от МВР.

От снимка от съобщението става ясно, че проекта е за над 1,1 млн.лв. Като негова цел е посочено укрепване на националните способности за борба с транснационалната и организираната престъпност.

В рамките на проекта е закупено и доставено модерно оборудване, необходимо за складовите помещения. Планирано е веществените доказателства да бъдат депонирани за съхранение обозначени с бар код идентификатори.

От съобщението не става ясно къде са събирани досега веществените доказателства, както и как точно са се клафицирали. ГДБОП има разследващи полицаи и провежда разследвания от години.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?