Медия без
политическа реклама

ГДБОП блокира 45 000 интернет адреса заради кибератаки

Извършвани са опити за зловредна намеса в електронни системи

27 Февр. 2022

Министерство на електронното управление, съвместно с отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП в МВР са предприели действия за филтриране или преустановяване на трафика от над 45 000 интернет адреса, от които са извършвани опити за зловредна намеса в електронни системи или мрежи, съобщиха от правителствената пресслужба.

По реда на Закона за киберсигурност, по електронен път, са изпратени уведомления до телекомуникационните оператори и предприятията, предлагащи
обществени съобщителни мрежи и услуги на територията на страната, които са длъжни незабавно, когато това е технически възможно, да филтрират или преустановят зловредния интернет трафик.

Взимат се комплексни мерки за защита на критичните и стратегически системи от страна на междуведомствени групи, които работят в съответствие с приетите планове за действие в Съвета по киберсигурност към Министерски съвет.

Бившият кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън призова американците да започнат кибервойна срещу Русия. Тя направи изявлението си в предаването "Morning Joe" на MSNBC, предава Дир. бг.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата