facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради прокурорски пропуски

3 305
 Фейсбук

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви днес. Съдия Христина Михайлова прие, че по време на досъдебното производство има пропуски - нарушено е правото на защита при предявяване на обвиненията.

Дори прокуратурата да отстрани тези пропуски бързо, има шанс процесът да не продължи скоро. Причината е, че той е спрян за Арабаджиев по искане и на адвокатите и на прокуратурата. От съда обясниха, че причината е висящо дело в Испания и се чака отговор от там. Докато такъв не дойде, процесът спрямо Арабаджиев няма как да продължи.

Спецсъдът пусна съпрузите под домашен арест. Като за Маринела бе наредено веднага да бъде освободена от ареста. Арабаджиев ще трябва да изчака произнасянето и на втората инстанция. Ако пускането му под домашен арест бъде потвърдено, той ще бъде контролиран с гривна за електронно наблюдение, става ясно още от определението на съда.

Арабаджиеви са обвинени за укриване на данъци в особено големи размери и за пране на пари. Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март 2019 г. в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест, след като бяха обвинени през август м.г.

В София беше задържан и синът им Вълчо, който също е обвинен за пране на пари. Той излезе от ареста срещу 500 000 гаранция. През октомври КПКОНПИ запорира имущество за над 310 милиона лева на семейството.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пълни барове доведоха до нова локална карантина в Испания

06.07.2020

Обновена

2622 4
Археолог отива в затвора заради фалшифицирано разпятие
Диего Коста бе осъден на 6 месеца затвор в Испания

04.06.2020

344

Коментари

Epikur

 

  Арабаджиеви имали висящо дело в Испания, затова ги пуснали..?  Трудно е да се види логика в действията на българското правораздаване. Дали ще я видим, ако от Испания пристигне известие за друго висящо дело, този път на крупен и известен на Балканите политик?

pbdan

Ако имат висящи дела във всяка държава по света трябва веднага да ги пуснат на свобода защото няма къде да се укрият. Кой беше оня нахиления дето го освободиха от италиански затвор, а нашите го пуснаха в домашен арест и не се видя повече. Дъщеря му бяха отвлекли?

Звън®
снимка на Звън®

Хубава е снимчицата на сем. Арабаджиеви! Излъчва сладка, чаровна и щурашка влюбеност. Каква сладка целувчица! Какви свежарски шарени дрешки! Само не съм сигурен кой е Маринел и коя е Ветка - много си приличат. На тези красиви гълъбчета любовта им изяде главите. Очевидно, че ги е влечало повече към омайни целувчици, вместо да помислят где да скрият телата и парите си, ако врагът ги подгони.

voivodata

 един каскет повече ке му отива

KTP

Съдия Христина Михайлова прие, че по време на досъдебното производство има пропуски - нарушено е правото на защита при предявяване на обвиненията.

Стига бе! На Цацаров и Гешев прокуратурата да се е оср@ла по това знаково дело? 

Не може да бъде... такъв професионализъм блика от тама...  

 

sega_veteran

"Фалстарт на делото "Арабаджиеви" заради умишлени и добре заплатени прокурорски пропуски"

Влез или се регистрирай за да коментираш

×