Quantcast
Дончев за Танева: Министрите не трябва да говорят така | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Дончев за Танева: Министрите не трябва да говорят така

Земеделският министър не трябва обаче да подава оставка, смята вицепремиерът
Обновена
3 024
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Земеделският министър Десислава Танева не е трябвало да говори така за проверките за европарите, но не трябва и да подава оставка. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв във връзка със скандала от понеделник. Тогава "Биволъ" публикува видео как Танева обяснява, че България трябва да крие нарушения с парите от европейските фондове, защото иначе Европейският съюз може да спре финансирането. Тя развива теорията си по време на консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство.

"Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър. От реплика пари не могат да се спрат. Но пари се спират, когато има нарушение", обясни Дончев. Той приема версията на Танева, че думите й са извадени от контекста.

Според вицепремиера логиката, когато става дума за европейски пари, е обратната - откривай грешките, преди да ги е открил някой друг. “Когато дойдат европейските одитори да те проверят, е по-добре ти преди това да си открил грешките”, обясни Дончев.

"Категорично препоръчвам да не се прикрива информация за нередности, но и да не се хвалим с това, което установяваме", коментира самата Танева пред bTV. Тя увери, че бюджетните средства на европейския и българския данъкоплатец се изплащат правилно. "Имахме сигнали за измами и по мое решение проверките са завишени. Никога не съм смятала, че трябва да се хваля за тези проверки", повтори Танева обясненията си от понеделник. Тя уточни, че проверки са правени по програмата за Обвързана подкрепа, по която има малко над 20 хил. бенефициенти. При 3400 лица средства не са изплатени заради открити нередности.

"В обществото ще се получи усещане, че хората, които работят в земеделието не са достатъчно коректни, а това не е така. В никакъв случай не съм искала това да остава петно на бранша. Срещата, от която се вади записът, е за мерките за подкрепа на сектора и допълнителни средства. Даже започва за това, че и по бързата подкрепа имат по-висока ставка", каза още министърът. По думите й всички проверки и откритите нередности са отчетени пред Европейската комисия.

"Скандалът не е заметен, няма мандат, при който да е работено на по-висока извадка за проверка. Това е в полза на данъкоплатеца. Те отиват при този, който работи. Браншовите организации имаха искане за по-високи проценти финансиране. Това не е нещо ново, това е професионален дебат, просто една реплика се вади извън контекста", коментира още тя. И допълни, че министерството работи върху система за 100% контрол в сектора.

Твърденията на организационния секретар на Асоциация "Български пипер" Георги Василев, че в България се разпределят милиарди без особени проверки бяха отхвърлени от Танева като "общи приказки, хвърлящи петно върху земеделските производители".

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

3 месеца кабинетът се разпорежда незаконно с еврофондове
Държавата налива 4,5 млрд. лв. от ЕС в енергийна ефективност

21.10.2020

1210 7
Правителството обещава изливане на пари и за бизнеса

20.10.2020

МИЛА КИСЬОВА

1282 2

Коментари

geni1

Ама все едно сме в училище - "Той вече няма да прави така!"

 

ТОВА СА СЕРИОЗНИ НЕЩА !

 

За правителство на държава говорим !

 

ОСТАВКА!

geni1

 

"По всека вероятност лицето е агресирало словесно, в резултат на което лицето е ударило лицето по лицето и лицето е извадило незаконно притежавано огнестрелно оръжие и е произвело изстрел по лицето, на което лицето е отвърнало със стрелба по лицето също с незаконно притежавано късоцевно огнестрелно оръжие. В резултат на възникналата престрелка лицето е причинило смъртта на лицето, а лицето е нанесло на лицето тежки огнестрелни рани."

 

МЛАДЕН МАРИНОВ, главен секретар на МВР

 

ОСТАВКА !

PlaNed
снимка на PlaNed

Това ли е казал Томиславио?

И няма поне един цитат на Гьоте?

Не е възможно! РИдакторът го е проспал!

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Когато не си подготвен да си министър си стоиш в Сливен и си плещиш каквото си искаш със съседките. Но , не и да излагаш БГ с логореята си. Направо си е за оставка.
скът

Забравила е да подкрепи думите си с примери от управлението на Орешарски. Така можеше и да обезсмисли Дончев - при сигнал, от Брюксел първо замразяват ("спират") парите и започват проверка... тя трае година.. горе-долу колкото да се надигнат умните и красивите. После проверката не открива нищо съществено и автоматично (без ново кандидатстване) парите биват размразени ("пуснати").  А ние слушаме мантри...

Не бива да се сърдим на министърката... тя е постъпила като невинно малко детенце, което по цял ден слуша какво си говорят вкъщи и в един момент, за да прозвучи зряло, цитира родителите си на всеослушание.

Интервал

Ясно, че тая буля е здраво в блатото и пази сталбилността, но продължава да е неясно с какво точно се занимава вицепремиер Томи.

PlaNed
снимка на PlaNed

Като заваля, че цяла неделя. 

Не Му стигат закачките на 💀, изцепките на Танева и ДНСК, които го направиха смешен, но и това:

Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта. - заяви Цв. Цв. и постави оценка среден 3 за управлението на Борисов
Цялото интервю пред Банкер https://youtu.be/t0O6wx8JOOo

Нафарфор

Дончев има ли нещо от което да не разбира, изключае електронното правителство естествено?!

geni1

Дончев е единствения който познава цветовете( не казва на черното бяло), и не се прави на ударен !

 

 

Evasion

Дори в режим на откровен разговор такива неща не се говорят от министър.

Ми такова нивото е...може си толкова тя. За да не чувате глупости от министрите си, що назначавате калинки? 

bay Dragan

Дончев,

а министрите могат само да мислят така, нали ?  Но без да говорят.

Само един нов 09/09 ще ви оправи.

Интервал

Дори в режим на откровен разговор

Ама представяте ли си, тези дори имали режим на откровено говорене 😁 Изглежда, че и Томи е поприхванал от този режим, за да изпляска подобна умнотия.

Звън®
снимка на Звън®

Дончефф пие бира с Гьоте

 

Епидемията се смилила, сломила своята ярост и кръчмите отново отворили врати. Бирата и мъдростта събрали отново на една маса Дупеслав фон Дончефф, придворен бърборино и бай Гьоте - квартален пенсионер. 

 

- Земеделският министър Десислава Танева не е трябвало да говори така за проверките за европарите, но не трябва и да подава оставка - рекъл Дончефф и отпил от халбата  си.

 

Бай Гьоте също отпил, обърсал пяната от мустака си и изрецитирал своето дзен прозрение, което се пази в трезора на БНБ:

 

Дивите гъски летят над езерото.
Езерото, разбира се, ги отразява.
Гъските не молят: „Отрази ни“.
Езерото не казва: „Благодаря, че се отразихте в мен“.

 

После направил дълга пауза и кротко, като един уморен подуенски каруцар добавил:

 

 - Добродетелите изискват Сократова сила, а не идват от богатство и почести. Да ти пикая и на министърката, и на оставката й.

Влез или се регистрирай за да коментираш