Медия без
политическа реклама

Депутатка от ПП се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа

Рена Стефанова получи 3 месеца условно и остава без книжка за същия период

27 Юни 2022
БГНЕС
Рена Стефанова

Депутатката от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова се споразумя с прокуратурата по дело за катастрофа, при която е причинила средна телесна повреда на жена, пресичаща на пешеходна пътека. Това съобщи прокуратурата днес. Споразумението е одобрено от съда и е равнозначно на влязла в сила присъда. Така Стефанова получава условно наказание от 3 месеца с 3-годишен изпитателен срок. Шофьорската й книжка ще бъде отнета също за 3 месеца. Присъдата на Стефанова не пречи тя да остане в парламента.

Народната избраничка се е признала за виновна, че на 13 декември 2021 г. в София, докато шофирала "Тойота Камри" по ул. "Одрин" на кръстовището с бул. "Тодор Александров", докато завивала наляво нарушила правилата за движение по пътищата, като не била достатъчно внимателна и предпазлива и не пропуснала пресичащата на пешеходна пътека жена. При катастрофата на Д.Д. била причинена средна телесна повреда - счупване на 12-ти гръден прешлен, което довело до трайно затруднение на движението на тялото на пострадалата за повече от месец. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 г. затвор, но с признаването на вината и споразумението Стефанова получава право на присъда под минимума. Споразумението е подписано от зам.-градският прокурор Божидара Ганева-Димова.

Стефанова е осъдена да плати и 1170 лв. за разноски по делото, се вижда от споразумението, с което "Сега" се запозна.

Главният прокурор внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р. С, обявиха от прокуратурата. В съобщението лицето е посочено само с инициали, но от него става ясно, че е жена.

 

Още по темата