Медия без
политическа реклама

Гешев поиска имунитета на депутатка от "Продължаваме Промяната"

Рена Стефанова обяви, че ще се откаже сама, но попита дали активността на главния прокурор не е, защото тя иска отстраняването му

10 Май 2022Обновена
Архив СЕГА

Главният прокурор внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С, обявиха от прокуратурата. В съобщението лицето е посочено само с инициали, но от него става ясно, че е жена. На тези инициали в списъка на депутатите отговаря единствено Рена Стефанова от "Продължаваме промяната".

Според прокуратурата, депутатката е ударила през декември м.г. пресичаща на пешеходна пътека жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда. Това е станало в нарушение на Закона за движение по пътищата, а в хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство, твърди държавното обвинение. 

Стефанова е юрист, избрана за депутат от ПП в Русе. Тя е зам.-председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, член е още на комисията по превенция и противодействие на корупцията и на временната комисия за обсъждане на промени в Конституцията.

Депутатката от "Продължаваме промяната" обяви, че сама ще се откаже от имунитета си с пост във фейсбук. Тя описва и ситуацията тогава - закачила с бронята на колата си жена на пешеходна пътека в Русе, помогнала й да стане и лично я откарала в болница. Рена Стефанова е категорична, че съдейства на разследването и е против да бъде обявявана за виновна преди това да направи съдът.

Тя пита и дали има връзка между поведението на главния прокурор и обстоятелството, че работи активно за неговото отстраняване от поста. "Дали не е проявено специално отношение към мен от страна на прокуратурата, която иначе разследва с години подобни деяния, а в моя случай е била удивително бърза? Какво се случва със следствената тайна? Как така се твърди, че съм виновна при положение, че досъдебното производство не е приключило и по отношение на мен, както и на всеки друг в подобно положение важи презумпцията за невинност? Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?", пита още тя. 

 

"Сега" припомня:

В началото на февруари т.г., Гешев поиска имунитета на депутат от ДПС, отново заради пътно-транспортно произшествие. Той внесе искане Народното събрание да даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу Юсеин Вейселов. Последният е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при ПТП. Разследването срещу него е било спряно от Габровския окръжен съд заради избора му за народен представител след вота на 14 ноември м.г.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата