Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ден 78: Протестът се премести при централата на ДПС

Граждани, недоволни от тайния съюз на движението с управляващите, замеряха с яйца сградата му

24 Септ. 2020Обновена

Ден 78 на протест! 🇧🇬👊

Posted by Отровното трио on Thursday, September 24, 2020

И днес протестиращите се събраха на обичайното си място – пред сградата на президентството. Редовният маршрут на шествието им обаче беше различен – не към „Орлов мост”, а към централата на ДПС.

Поводът за промяната беше днешното интервю на депутата от движението Хамид Хамид, в което той обяви, че партията му настоява за оставките и на премиера Бойко Борисов, и на президента Румен Радев – но не каза и дума за главния прокурор Иван Гешев.

"ДПС иска оставките на всички, но държи на главния каскет на републиката", обяви пред множеството Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Протестиращите повдигнаха и темата за турските граждани, потърсили убежище у нас, които българското правителство редовно предава на властите в Анкара. "Ердоган ли управлява България, г-н Борисов? Ердоган ли е вашият началник? Откакто България е станала независима държава, никой по този начин не е управлявал българския премиер, освен може би когато бяхме васална държава на Кремъл. Ако вие сте васал на Ердоган, заминавайте в Турция. Сигурни сме, че той ще ви приюти в неговия сарай", каза един от ораторите.

След речите хората поеха към централата на ДПС, за да "изразят любовта си към Делян Пеевски", както обяви един от присъстващите. По пътя си скандираха "Бойко е гадже на Доган!" и "Долу ДПС!"

Полицията междувременно се беше организирала и, когато шествието стигна сградата на партията, служителите на реда бяха направили кордон. Демонстриращите започнаха да замерят централата с яйца, но внимаваха да стоят настрана от полицаите.

Още по темата