Медия без
политическа реклама

Демерджиев: Не може да назначаваме шофьорите си в МВР

Бившият МВР-шеф отвърна на хвалбите на експремиера за назначения за зам.вътрешен министър негов охранител от НСО

20 Юни 2023
Иван Демерджиев
Илияна Димитрова
Иван Демерджиев

„За сведение на експремиера Кирил Петков, огромното количество хора, които е управлявал новият заместник-министър на МВР г-н Ценкин в НСО са ДЕСЕТ човека. Не може да назначаваме своите шофьори, фризьори, готвачи и градинари на постовете заместник-министри и да твърдим, че действаме принципно, съобразявайки единствено качествата и компетенциите на кандидатите“. Това написа бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във Фейсбук, предава Би Ти Ви. 

По думите на Демерджиев това е много лош знак към хората в и извън системата и много лош подход, който гарантира провал.

Коментарът му е по повод днешното интервю на съпредседателя на ПП Кирил Петков в „Лице в лице“ по Би Ти Ви. В него той каза, че Кирил Ценкин е управлявал "огромен брой хора в НСО с безспорен авторитет и че неговата експертиза в МВР ще бъде безценна." Петков намекна, че Ценкин от негов охранител е бил пратен в Шабла в деня, в който миналата година излезе статията в "Ди Велт" как правителството на Петков спасило Украйна с оръжие. 

Човек от НСО, който се е грижил за охраната на Кирил Петков в периода, в който беше премиер, става зам. министър на вътрешните работи.

 

Той коментира и твърденията на Кирил Петков, че ПП са вкарали текста за разследване на главния прокурор в Плана за възстановяване и устойчивост и са посяли съдебната реформа.

„Прави много лошо впечатление, когато не признаваш стореното от другите и техните постижения. Още по-лошо впечатление прави обаче,когато се опитваш да си припишеш чужди заслуги. Много представители на управляващата политическа сила (последно г-н Кирил Петков в интервю от днес) от повече от месец се опитват да внушат, че са вкарали една или друга реформа в Плана за възстановяване и устойчивост, в частта му, касаеща съдебната реформа и борбата с корупцията. Истината е, че в тази му част ПВУ беше пренаписан в актуалния му вариант от мен, в качеството ми на зам.-министър и министър на правосъдието. Лично аз и вицепремиерът Атанас Пеканов водихме преговорите с ЕК и ги убедихме, че това са правилните и работещи реформи“, пише още Иван Демерджиев във Фейсбук.

Демерджиев посочва, че всички законопроекти в тази част на ПВУ са били внесени в МС по времето на последните две служебни правителства от екипа на Крум Зарков и са приети и внесени в Народното събрание именно от техния Министерски съвет.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата