facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Данаил Кирилов: Реформи правя, оставка не давам!

2 610
 Илияна Кирилова

"Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го", призна пред депутатите от правната комисия правосъдният министър Данаил Кирилов в отговор на въпроси на БСП по време на блицконтрола. Поводът бе докладът на ЕК за европейския семестър, който бе публикуван миналата седмица и там отново бе обърнато внимание, че България продължава да е в мониторинг заради правосъдната система.

Това първо го съобщи "Сега", заради което министър Кирилов наруга вестника. А вицепремиерът Захариева заподозря ЕК, че си пише докладите с copy/paste и текстът за мониторинга е попаднал случайно в настоящия доклад. От миналата есен България чака обещаното от вече бившия шеф на ЕК Жан-Клод Юнкер отпадане на мониторинга.

Крум Зарков от БСП напомни, че министърът на правосъдието обеща миналата есен да си подаде оставката, но не го направи. Социалистът нарече "фейк" твърденията на Кирилов, че докладът, излязъл преди дни, няма отношение към мониторинга в областта на правосъдието.

"Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си", обобщи министърът. Данаил Кирилов посочи, че ще провери какво точно е казал миналат есен, но подчерта, че по-важното е да се правят реформи, а в правосъдието досега са били извършени много важни и положителни неща.

"Да, има скандали, но аз не съм продуцирал клипа в Съдебната палата. Аз не съм правил другите скандали по случайното разпределение на делата, даже съм се въздържал от реакции, за да пазя добрия тон", прехвърли Кирилов вината на шефа на ВКС Лозан Панов. С последното - какъв клип е сниман в Съдебната палата ЕК не се е занимавала.

"Никой няма да може да се справи с предизвикателството на една групичка, която клепа България", депутатът от ДПС Йордан Цонев даде рамо на Кирилов.

"И г-н Зарков няма да се справи, макар че аз му пожелавам да бъде министър", обърна се към соцдепута Цонев.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Новият премиер на Франция е шефът на администрацията на Макрон

03.07.2020

2140 13
Съдилищата са одобрили 5396 искания за СРС през 2019 г.

03.07.2020

242 4
БХК откри влошаване във всички области на правата на човека в България

Коментари

geni1

"Ние нямаме финалното решение на Европейската комисия за отмяна на мониторинга, нямаме го"

Вие нищо нямате !

 

Нямате ум !

 

Нямате срам !

 

Нямате чест и достойнство !

 

 

ОСТАВКА !

Wolf ACE

Гиди гнида мазна, безподобна! Еманация на некадърността и наглостта!

Повече никой да не го е нарекъл Ръбъл, да не обиждаме простоватия, но симпатичен герой.

Това тук е мекотело, едноклетъчна амеба!

Чичо Гошо

Данаил Кирилов посочи, че ще провери какво точно е казал миналат есен, но подчерта, че 

Достоен представител на герберастията. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Класически гьонсурат.

urupuchi

 "Лесно е да отидеш да говориш дивотии и простотии в Брюксел срещу държавата си", обобщи министърът. 

 

Тва от личен опит.

 

 

Данаил Кирилов посочи, че ще провери какво точно е казал миналат есен,

 

Дивотии и простотии.

 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Не закачайте адаша!

Miranda
снимка на Miranda

Разбира се, че няма да дава оставка. Достатъчно добре си върши работата. Все пак да оставят юристите да преценят дали си харесват министъра.

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Те юристите, отдавна изказаха мнение относно неадекватността на туй недоразумение, което понастоящем се явява министър на правосъдието.

☺️

 

bay Dragan

Спомняте ли си в детските години как казвахме на способните вратари " Дупе дава, гол не дава"

марк

 

 

 

                                         Разбира се, че няма да дава оставка. Достатъчно добре си върши работата

 

                        Ако ще да я подава . И без това на неговото място пак ще сложат подобен тъпунгер. Но нека си мерят думите като се изхвърлят , щото друг пък щеше да скача с релса от моста ...

 

 

 

 

Evasion

Мачкай Дани! Щом някой реве, начи на прав път си, да знаеш! Да!

Stern

Бе я яйцето да опре до д-то на началника ти, няма и да усетиш кога са ти подали оставката.

А че няма да удържиш на думата си беше ясно, още щом се зарече. Там си за бушон, не за вършене на работа и достойно поведение.

Минувача
снимка на Минувача

От ноември България вече не води комуникация под формата на мониторинг. България не отчита фактология по конкретни въпроси. От миналогодишния период на доклада останаха няколко въпроса. Един от от тях е отговорността на председателите на ВКС и ВАС, както и главния прокурор", каза Кирилов.

ПГеоргиев

Какво може да се очаква от "кадри" , събирани от кол и въже?

Вече няма хора и по кръстовища, и по сокаци, откъдето "любимият вожд" обикновено ги намираше.

А резервната скамейка изведнъж се оказа празна. 

ГоранOFF, КирилOFF, Захариева, Ангелкова, Танева - все калинки и бръмбарчета, отбор юнаци, които не стават и за окръжните футболни групи.

И тези ще имат привилегията да запишат в своите CV-та заемана длъжност - министър.

А колко гафове натвориха. Ако в CV-то им имаше глава "гафове", то нямаше да им стигнат няколко страници да ги опишат всичките. 

И говорим не за някое второстепенно министерство, ако въобще има такива, а за тезина финансите, на правосъдието, на външните дела. 

Но какво да очакваш от подчинените, след като видиш шефа. 

В своите "Български хроники" Стефан Цанев бе писал (ако е вярно), за съветите, оставени от Фердинанд за Борис. Един от тях бе: "Никога не се обграждай с умни и интелигентни хора. Умните и интелигентните не са податливи на контрол, имат свое мнение и виждания и не могат да бъдат управлявани". 

Е, "любимият вожд" едва ли е чел тази книга, но с вроденият си усет да се разбира с плебса (Вие сте глупави и аз съм глупав, затова се разбираме), успява да си създаде обкръжение, което работи единствено за своето благополучие. Обкръжение, което е оперирано от морал, чест, достойнство. Пфу! 

 

 

3biri

Даваш ли даваш Даниле Кирилов

Бърза оставка от сладка служба!

Море войводо, Лозан Панов давам

Оставка не давам от сладка служба.

 

Отрязаха му две секретарки

И пак го питат и го разпитват....

dedo_gosho

Мислех си, че след Цецка Майката на нацията няма как да имаме по-слаб и некадърен министър на правосъдието, но Данаил Обратното на Умното Кирилов свали толкова ниско летвата, че вече няма кой да мине под нея, толкова надолу е .... Защото е кофти да си слаб и некадърен като Цецка,но още по-кофти е да си кух и бездарен и да си министър ..:):):)

Epikur

 

  Нямах намерение да коментирам, но ме подбуди факта, че има много коментари при сравнително малко прочитания на текста.  За мен това означава, че повечето хора прочитат заглавието и с отвращение отминават нещо отнасящо се до това "нещо".  Отдавна Т.Дончева беше заявила че на това "нещо"трябва да се забрани всякакъв достъп до юридическа материя.  По-простичко са го възпяли оркестър "Бриз" в една перверзна българска народна песен : "Оле мале, кой туй нещо..."

Киро Жарта

Икебаната е възпял Прани гащи 😂

slavabg

Че кой ти иска оставката бе бавньо? ... на нас не ни трябват избори, въжето ви стягаме 😈

mull

Барни!

Вън!

 

Banshee
снимка на Banshee

Хубава Оставка не дава балканджи Дани. :)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×