Quantcast

Медия без
политическа реклама

Цветанов: Импийчмънт на Румен Радев? Това е политически блъф

10 Февр. 2020
Илияна Кирилова
Цветан Цветанов

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов омаловажи заплахите на ГЕРБ срещу президента Румен Радев, че може да прибегне до отстраняването му от поста.

„Смятам, че това е повече политически блъф, отколкото реалност, защото на страната не е необходимо да има подобни действия, особено когато остава близо година до редовни парламентарни избори“, коментира Цветанов пред БНР.

„Винаги дипломацията и разговорите могат да решат дадени проблеми, а не военните действия или противопоставяне, от което може да има тежки последици за администрацията - както на президента, така и на българското правителство“, допълни бившият №2 в ГЕРБ.

От управляващата партия вече се отметнаха от заканите си срещу държавния глава.

УБЕДЕНОСТ

Цветанов е сигурен, че мярката срещу съдията Андон Миталов е подплатена с доказателства: "Когато имат подобно решение на Съединените щати, то е за гарантиране сигурността както на САЩ, така и много ясен знак към съответните държави, с които те партнират. Убеден съм, че за това, което е предприето от американска страна, има достатъчно доказателства, за да бъде предприето това решение“.

"За всички е ясно, че САЩ са лидер в световния мир, спазването на демократичните устои и правовия ред. Разбира се, че всичко това опира и до геополитика."