Медия без
политическа реклама

Цветан Цветанов: Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС

Горанов реди листите за депутати, а Харизанов решава за гражданската квота, твърди бившата дясна ръка на Борисов

24 Яну. 2021
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов смята, че старата му партия има договорка с Движението за права и свободи на Ахмед Доган. "Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС", категоричен бе той в ефира на bTV.

Цветанов даде пример с местните избори през 2019 г., когато по думите му община Гурково била дадена на ДПС с уговорка на високо политичеко ниво. Освен това Мустафа Карадайъ е налагал назначения в горските стопанства, за да могат структурите в Министерството на земеделието да са изцяло подчинени на движението. "Имаше разговори през май 2018-та, които ми се поставяха като ултимативни решения. Назначения в горското стопанство. С мен говори Мустафа Карадайъ. Беше поставил такива решения на Порожанов, договорено с Борисов", твърди Цветанов.

Бившият втори в ГЕРБ разкри още, че премиерът заедно с директора на областната дирекция на МВР в Шумен и шефа на горското в областта Бейзат Яхя, се събират тайно в ловно стопанство "Паламара". Яхя е дългогодишен функционер на ДПС в Шуменска област, но неотдавна беше изключен от партията заради близостта си с ГЕРБ.

"Обадиха ми се колегите от Смолянска област, община Борина, родното място на Карадайъ. Там е много проблемно - ДПС искаха да вземат Ягодинската пещера. Те направиха контакт с Красен Кралев, и започна процедура по прехвърляне на дружеството към община Борина. Хората питаха защо се прави. Имаше една печалба от 70 хил. лв., която явно трябваше да се прибере", разказа също Цветанов, като уточни, че се е опитвал да противодейства на тези договорки между ДПС и ГЕРБ.

 

Могат ли почти 12 000 кв. м площ и три масивни сгради, намиращи се в популярно ловно стопанство, да струват 81 000 лв. Могат, ако ги продава държавата и ако кандидатите са неслучайни бизнесмени. На 1 април 2020 г.

Според Цветанов най-важното в момента за ГЕРБ и Бойко Борисов е тяхното оцеляване. По негови думи отговорността за реденето на листите за депутати била на бившият финансов министър Владислав Горанов, а на хората от гражданската квота били избирани от директора на ТВ "Европа" и член на ГЕРБ Георги Харизанов. 

Последвайте ни и в google news бутон