Quantcast
Бургас продава по 20 лв. квадратния метър в квартала на Доган | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Бургас продава по 20 лв. квадратния метър в квартала на Доган

Общината реши да харизва терени край морето на супер цена
13 854
Сараят на Доган скоро ще е само едно от бижутата в квартала на богатите край Бургас.

"Росенец" се оказа бъдещ квартал. Вчера общинският съвет на Бургас реши да вкара в програмата си за продажба 60 имота от местната вилна зона. Всеки от тях е голям към декар, а продажната цена е около 20 лв. на кв. м. Предложението бе внесено от кмета Димитър Николов. Така годишната програма за продажба бе актуализирана в самия край на годината.

Парцелите от вилна зона "Росенец“ са предназначени за вилно застрояване. Мотивът на общинската администрация е, че от сделки с тях ще бъде попълнен общинския бюджет. Отдавна били планирани за продажба, а и чрез тях новото строителство щяло да се изнесе извън самия град. Ниската цена край морето бе обяснена с липсата на комуникации, а и факта, че всъщност тя е начална, имотите ще се продават след търг. "Регулационен план има, но това на терен е една поляна. Техническа инфраструктура няма никаква. Нито една тръба. Няма ток. Няма канал. Не е обслужено. Трудно се стига, особено във влажните месеци", коментира преди дни пред БНР Живко Димитров, директор по собствеността в общината. Реално обаче в близост имотите тръгват от 20 евро нагоре. Общинските (все още) терени са удобни за окрупняване, въобще - твърде изгодни с разположението и цената за всеки купувач, който прояви интерес. Местността се очертава като престижен "квартал на богатите", след като там, известно е, отмаря Ахмед Доган.

Решението срещна и несъгласие. "Черен петък на имоти в община Бургас. И те не са единствените", коментира съветничката от "Демократична България" Даниела Божинова.

 

  Още

  ММА боец купи от Пеевски имоти за над 15 млн. лева

  05.01.2022

  19313
  Силата на ГЕРБ рухва като домино по места

  29.12.2021

  НИКОЛАЙ ИВАНОВ

  75018
  Заради Догансарай полиция и прокуратура влязоха в община Бургас

  29.12.2021

  Обновена

  6083