Медия без
политическа реклама

Бургас продава по 20 лв. квадратния метър в квартала на Доган

Общината реши да харизва терени край морето на супер цена

Сараят на Доган скоро ще е само едно от бижутата в квартала на богатите край Бургас.
Сараят на Доган скоро ще е само едно от бижутата в квартала на богатите край Бургас.

"Росенец" се оказа бъдещ квартал. Вчера общинският съвет на Бургас реши да вкара в програмата си за продажба 60 имота от местната вилна зона. Всеки от тях е голям към декар, а продажната цена е около 20 лв. на кв. м. Предложението бе внесено от кмета Димитър Николов. Така годишната програма за продажба бе актуализирана в самия край на годината.

Парцелите от вилна зона "Росенец“ са предназначени за вилно застрояване. Мотивът на общинската администрация е, че от сделки с тях ще бъде попълнен общинския бюджет. Отдавна били планирани за продажба, а и чрез тях новото строителство щяло да се изнесе извън самия град. Ниската цена край морето бе обяснена с липсата на комуникации, а и факта, че всъщност тя е начална, имотите ще се продават след търг. "Регулационен план има, но това на терен е една поляна. Техническа инфраструктура няма никаква. Нито една тръба. Няма ток. Няма канал. Не е обслужено. Трудно се стига, особено във влажните месеци", коментира преди дни пред БНР Живко Димитров, директор по собствеността в общината. Реално обаче в близост имотите тръгват от 20 евро нагоре. Общинските (все още) терени са удобни за окрупняване, въобще - твърде изгодни с разположението и цената за всеки купувач, който прояви интерес. Местността се очертава като престижен "квартал на богатите", след като там, известно е, отмаря Ахмед Доган.

Решението срещна и несъгласие. "Черен петък на имоти в община Бургас. И те не са единствените", коментира съветничката от "Демократична България" Даниела Божинова.

 

    Последвайте ни и в google news бутон

    Още по темата