Quantcast

Медия без
политическа реклама

БСП ще внесе нов вот на недоверие

14 Авг. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Управляващите спасиха Борисов от парламентарно изслушване в четвъртък, като не се явиха в Народното събрание.

БСП обмисля внасянето на нов вот на недоверия. Още се обсъжда темата му. Това каза пред bTV депутатът от левицата Явор Божанков.

Наложително е да има изслушване на премиера в парламента, категоричен е той по повод проваленото изслушване в четвъртък. Тогава управляващите провалиха извънредното заседание, свикано по искане на БСП и така покриха Бойко Борисов.

Управляващите за пореден път покриха премиера Бойко Борисов да не бъде изслушан в Народното събрание и провалиха извънредното парламентарно заседание днес, което бе свикано по искане на левицата. На два пъти се проведе регистрация на присъстващите в залата, което стана

"Във Франция имаше 4 актуализации на бюджета, а в България никой не знае какво е състоянието на хазната", каза Божанков. По думите му "дотук Борисов успокояваше хората с пари, но хората сега искат справедливост". Според него правителството раздава пари на администрацията, за да си купи спокойствие.

90% от парламентарната група на БСП е била в парламентарната зала, а мнозинството от отсъстващите от левицата са имали обективни причини, но дори всички да са били там, кворум е нямало да има, така че не можем да хвърлим вината за несъстоялото се заседание върху тях, допълни Божанков.

На 21 юли петият пореден вот на недоверие на кабинета "Борисов 3" се провали при гласуването му в парламента. Вотът беше внесен от БСП с мотива, че управляващите са се провалили в битката с корупцията.

Петият пореден вот на недоверие на кабинета „Борисов 3” претърпя провал при гласуването му в парламента, след като не успя да събере необходимите 121 гласа срещу правителството. Вотът беше внесен от БСП с мотива, че управляващите са се провалили в битката с

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?
Advertisement