Quantcast
Божков поиска от съда да спре черния списък на правителството | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Божков поиска от съда да спре черния списък на правителството

3 578
 Фейсбук
Васил Божков

Партията на Васил Божков "Българско лято" настоява Върховният административен съд да спре предварителното изпълнение на решението на правителството от 4 юни да бъде съставен черен списък  на лица и фирми, които попадат в обхвата на мерките, наложени от САЩ по закона "Магнитски". Това научи "Сега". "Българско лято" атакува решението на Министерския съвет в началото на седмицата. Гражданската платформа, която също попадна под ударите на американските санкции, настоява решението на кабинета да бъде обявено за нищожно.

От деловодната система на ВАС се вижда, че преписката е върната на Министерския съвет. Той има 3 дни, за да я окомплектова и да я върне на съда. След това магистратите ще се произнесат в кратки срокове по искането за спирането на предварителното изпълнение на решението. Ако то бъде уважено, решението няма да действа, докато съдът не се произнесе по съществото на спора.

Засега единствено "Българско лято" атакува в съда решението за съставянето на черния списък. Не е изключено обаче тепърва да го направят и други от засегнатите.

Вижте още:

Кабинетът ще отстранява свързаните с Пеевски и Божков

Министър Петков: Има риск и за свестните компании след Магнитски

Премиерът поиска банките да блокират санкционираните по Магнитски

Васил Божков атакува в съда черния списък на правителството

Още

МВР пита Горанов вземал ли е пари от Васил Божков

12.01.2022

10611
ДПС се хвърли в защита на Гешев
ММА боец купи от Пеевски имоти за над 15 млн. лева

05.01.2022

19334