facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

"Аз съм Марешки" окупира парламентарната трибуна

Депутатите на варненския бизнесмен обвиниха „задкулисието“ за присъдата, наложена на партийния им водач
4 809
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
"Долу ръцете от Марешки!", обявиха от трибуната депутатите на варненския бизнесмен.

Депутатите от „Воля“ - партията на варненския бизнесмен Веселин Марешки, недопустимо употребиха парламентарната трибуна, за да протестират срещу присъдата за изнудване на втора инстанция, която получи техният партиен водач. Осъждането на Марешки постави в изключително компрометираща ситуация Народното събрание, тъй като той е негов заместник-председател.

В началото на пленарното заседание в сряда парламентарната група на „Воля“ поиска възможност за декларация и, когато я получи, хората на Марешки вкупом излязоха на трибуната, облечени с тениски с надпис „Аз съм Марешки“. Последва дълга възхвала на предполагаемите заслуги на бизнесмена към българския народ и обвинения към останалите политически сили, че са виновни за присъдата му.

„Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направени опит да бъде очернен един достоен човек, който през целия си съзнателен живот е помагал на милиони българи. Той помагаше в най-трудните години, когато всички партии се изреждахте на власт и превърнахте българския народ в най-бедния в Европа. Той помага и сега като се бори с картелите, въпреки тежките удари, които понася“, апологетично обяви депутатът от „Воля“ Пламен Христов.

А присъдата той обясни така: „Беше направен безпрецедентен опит да бъде употребен един почтен български предприемач и политик за заблуда на Брюксел, че в България се действа срещу корупцията. Задкулисието показа безсилието си и тоталното си нежелание да осветли и накаже виновниците за оглозганата държава.“

Така всъщност хората на Марешки отразиха позицията му, че е жертва на политически мотивирано преследване. „Има и други примери по света - от най-новата история Валенса, Хавел и Мандела, за хора, политици, които са били преследвани от мафията, но впоследствие са станали политически лидер“, обяви предния ден политикът.

В същото време партията му за пореден път помогна на управляващото мнозинство - депутатите от парламентарната й група се регистрираха за заседанието, което беше застрашено от провал, тъй като БСП и ДПС отказаха да участват в него.

ПЕТНО ВЪРХУ ПАРЛАМЕНТА

От БСП обявиха, че осъден човек като Марешки не може да заема зам.-председателския пост в Народното събрание - поне докато третата съдебна инстанция не се произнесе. „Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредно потвърждение за политическата кома, в която това Народно събрание е изпаднало. Тази присъда обаче е петно върху институцията Народно събрание“, изтъкна соцдепутатът Кристиан Вигенин. От името на левицата той предложи две възможни решения – от „Воля“ да оттеглят Марешки от поста му или ГЕРБ да внесе искане за същото. Хората на Марешки естествено отхвърлиха идеята, а управляващите я подминаха мълчаливо.

47

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и БСП се сблъскаха за бордовете на големите болници

18.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1601 5
Краят на Борисов и ГЕРБ настъпи, колкото и да продължи агонията

17.09.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

11248 6
С хаос и погазени правила депутатите преминаха през Изборния кодекс

17.09.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4723 21

Коментари

Страници

Васик

Скоро ще има фланелки "Аз съм Бойко Борисов"....

Getsbi

До къде може да стигне човешкото падение.

И това са хора Народни представители.

Ако има някой платен - това са точно тези нещастници от снимката.

Хайде да не губим време - разкарвайте се от парламента.

Sine_metu

Виж сега. За по-възрастната жена мълча и за двата козела.

Но другото не е падение. Освен в много пряк смисъл, който не допускам

Rosen Nedyalkov

Нали осигуриха кворума на гробарите. К'во искат още?

Citimen

Циркаджии! Смешни и жалки нищожества 😁 Те били "Марешки" - явно и тези не могат да четат, само подписват.

Йово

Протест в подкрепа на амфетаминовия бос и то в парламента! Браво на дупетати от Воля...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Баси парламента! Тъпа утка председател, осъден престъпник - зам. председател. Но като за минувачи и диагностицирани крусадери - бива.

Дзопино

напиши и за премиера ... то да е само парламента... Как една нация със страхотен потенциал беше докарана до това положение? 

 

ПероВТ

👍

Дзопино

е нема такава трагикомедия другаде. 

а най-сладкото е като мишлетата застанат зад котака и го подкрепят в мутренските му истории. 

Bacho Кольо

"Аз съм Марешки". Тия са ми ясни.

Ама тия, които гласуваха за "Воля"...

Hasta la vista

Bacho Кольо, гласуващите за "Воля" за от същия тип като гласуващите за гробарите, само дето са се подвели, че ще могат да зареждат по-евтина нафта и бензин...Обаче май не са очаквали, че водачът на "Воля" ще се окаже най-голямата вагина на земята...

Epikur

 

  Сравниха Марешки с Хавел, Валенса, Мандела... Само този епизод от парламентарния живот днес, показва, че този парламент е излишен.

Васик

Но самият Марешки вчера каза друго - че това е така наречената междинна присъда.

Дзопино

.

Жозефа
снимка на Жозефа

„Аз съм Марешки“

 

Едва ли някой си е мислел друго. Всичките са негови служители. 

Sir Mano

Абе, дришльо, как може да сравняваш Валенса, Хавел и Мандела с .... Марешки?!?!?

Тия съвсем са изперкали!

Nashenec

И аз не бих посмял да сравня Марешки с Мандела, защото все пак Марешки не е благословил убийствата и гаврата с толкова много хора, колкото Мандела. 

П.П. За забравилите, любимата песен на Мандела в периода на борбата уж срещу апартрейда в ЮАР е била "Да избием белите". Даже в нета имаше видео от голямото празнуване след победата, когато няколко десетки пъти тази песен е пускана (във видеото имаше как поне 2 той пее с всички). А и може да проверите защо самият Мандела е отказал да подпише закон, че изнасилването на бяла жена е престъпление - статистиката за първите две години е ужасна, като даже английски наблюдател каза, че това се е превърнало в национален спорт. Едва в последните си години Мандела се стресна от размерите на тези действия и започна да призовава да се прави така. И тогава вече престана активно да играе в тамошната политика.

Бонжуар

Пльок! 💩

Иди сега и цуни Весо...🐑💨

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Весо е рядък боклук, но е несравним с Мандела. Последният е за трибунал/ може и в Хага/, заради масовия геноцид срещу белите хора там. Какво нещо е политиката...

КОБРЕТИ
снимка на КОБРЕТИ

Бе нямали оставка на ГешитУ?

А на онд?

Бонжуар

При щамповането на фланелките са допуснали грешка. Оригиналът е "Аз съм Под Весо"...

Порно и разпад!

А ТКП Цвета беше връхта! Пълен сбръч! Срича някаква тъпня и задъхана моментално командва харемът да гласува... 🐑🐑🐑

Друм, бе! 

Минувача
снимка на Минувача

Румен Георгиев е противник на машинното гласуване. Желае да бъде излъган и е избрал да гласува с бюлетина. Не го слушайте какво говори, това са го написали други.

 

https://btvnovinite.bg/mestnite2019/rumen-radev-glasuva-na-balotazha-v-sofija-video.html

Evasion

Баси държавата, щом този е зам.-председател на парламента и... От друга страна всеки народ си заслужава управниците.

AliBabah

Който е забравил 4-годишната ефективна за Цвък от апелативния съд - ВКС я върна на същия съд, който, без никакви нови мотиви и доказателства, даде оправдателна. Според зависи от политическата ситуация.

Докато Марешки е нужен за патерица, ВКС ще кротува, а после, според зависи.

nobody2

весо манделата 😁

Zmeja

И аз съм Марешки, и аз съм Марешки, и аз съм Марешки...(снимката)

Тия "незаконни деца" май претендират за бащинство преди да се е произнесла КПКОНПИ.

Бонжуар

Весо Осиновителя!

Тези явно ползват и безплатни хапчета от Боса... 

Цирк! 

Hasta la vista

Тъй като се определят като "Марешки", да попитам - ще ли влязат ф пандиза вместо или заедно с него? Някои обитатели на тези заведения за превъзпитание ще бъдат особено доволни от някои екземпляри от агитката...Тва за един приятел питам...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Докато Марешки е нужен за патерица, ВКС ще кротува, а после, според зависи.

 

Май не им трябва. За всички важни неща си имат ДПС и "независимите" атакисти. Но пък е много удобен да го хвърлят на кучетата за пред Брюксел. По-добър случай на осъден действащ "управляващ" скоро няма да им се появи.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш