Медия без
политическа реклама

Автобус се обърна на магистрала "Тракия" и има 14 ранени

28 Май 2023Обновена
ОД МВР Бургас

Тежка катастрофа е станала на магистрала "Тракия" в посока Бургас, на 356-ия километър. Туристически автобус се е обърнал напречно на пътя, ранени са 14 човека.

Съобщението за инцидента е получено около 17:17 часа. Вероятната причина е заспиване на 45-годишния водач - автобусът първоначално се е блъснал в крайпътен билборд, а после се е обърнал в крайпътната канавка, посочват от ОДМВР-Бургас.

В автобуса е имало 17 пътници, които се връщали от екскурзия до Будапеща и Виена.

Една жена е настанена за лечение в Университетската болница "Дева Мария“, а другите 13 пострадали се намират в областната болница, каза директорът на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски, цитиран от БНР. Всички пострадали са в съзнание. Двама са в по-тежко състояние -  с черепно-мозъчна и гръдна травма. На жената, която е настанена в "Дева Мария", в момента правят изследване със скенер, след това ще има повече яснота какво е състоянието ѝ, уточниха от лечебното заведение.

В областната болница в Бургас дойдоха роднини на пострадалите, които са научили от своите близки за инцидента, и чакат да чуят от лекарите в Спешния център официална информация. Те разказаха, че екскурзията до Будапеща и Виена е била организирана от бургаска фирма, групата е заминала на 22 май. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

автобуси, катастрофа

Още по темата