Медия без
политическа реклама

Автобус с деца катастрофира до Търговище

Няма сериозно пострадали сред децата

14 Юни 2024Обновена
Илияна Кирилова

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище. В него са се возили 36 деца, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище. От там информираха, че няма деца с тежки травми и наранявания, а само такива с леки охлузвания и драскотини, съобщи БНР. Един аниматор на 16 години е бил затиснат между седалките и е със счупвания на долната част на краката. Една учителка е с прорезна рана.

От Регионалното управление на образованието - Добрич посочиха, че децата са шестокласници от училище "Любен Каравелов". Екскурзията е била до Копривщица, но е преустановена и всички деца ще бъдат върнати обратно в Добрич, като бяха настанени в педиатрията на местната болница да изчакат родителите си.

Автобусът е управляван от 69-годишен мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна. Катастрофата е станала малко след 12:00 ч., като в нея не е участвало друго превозно средство. Първоначалната версия е, че причина за инцидента са лошите атмосферни условия - по това време в района валеше.

Допълнителен сюжет се разви около пострадалия аниматор поради неговата възраст. "В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимават децата в автобуса. Но все пак то е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек", посочи вътрешният министър Калин Стоянов. Непълнолетните деца могат да работят единствено с разрешение на инспекцията по труда.

Това е втори инцидент с деца на пътя за последните часове. Вчера в София на гара "Пионер" се сблъскаха автобус с деца и такси. Там също, за щастие, нямаше сериозно пострадали деца.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

катастрофа

Още по темата