Медия без
политическа реклама

Асен Василев се яви на разпит в прокуратурата

Кирил Петков и колегата му Василев не са ме заплашвали, каза Радостин Василев

30 Май 2023Обновена
Влизайки на разпит Асен Василев каза, че няма от какво да се притеснява.
Илияна Димитрова
Влизайки на разпит Асен Василев каза, че няма от какво да се притеснява.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев се яви в 10 ч. на разпит в Софийската районна прокуратура. Според ПП той е призован като свидетел, но няма информация по какъв случай. На влизане в прокуратурата Василев потвърди, че не знае защо е призован. 

"Не се притеснявам от разпита в прокуратурата. Дори не знам за какво ме викат от държавното обвинение", каза той. Василев прекара около 45 минути в  сградата на СРП, но на излизане отказа подробности за разпита. 

За вчера призовка имаше и Кирил Петков, но той не се яви, тъй като е в чужбина.

Василев и Петков би трябвало да са свидетели по делото за принуда срещу доскорошния депутат от ПП Радостин Василев. Производството беше образувано светкавично от Софийската районна прокуратура заради твърденията на Василев, че е него се е свързал лично шефът на ДАНС и му е съобщил, че трябва да бъде охраняван, тъй като има заплаха за живота му. По думите на Василев от ДАНС му е пратена охрана. Пред БНТ днес той каза, че се страхува за живота си и че е под охрана на полицията. От МВР вчера обясниха пред "Сега", че от петък пазят Радостин Василев по нареждане на наблюдаващ прокурор. 

Днес той се оплака, че получава много заплахи. "Получих и в момента получавам сериозни заплахи от доста места, но не и от Кирил Петков и Асен Василев. Служители на МВР са с мен 24 часа", каза той.
Василев отрече да е подавал сигнали срещу Асен Василев и Кирил Петков, защото няма за какво. "Това, което направих, не го е правил нито един български политик до момента и то е не камъче, а цял багер в блатото", коментира той.

"Не съм принуждаван от никого нито да го пускам, нито да не го пускам. Заплашван съм заради действията си – първо, след като обявих пресконференцията си и после – след като пуснах записа", поясни Василев.
 Той категорично отрече президентът Румен Радев да стои зад решението му да представи записа пред обществото.

 

Загадъчна принуда срещу бившия вече депутат от ПП-ДБ Радостин Василев разследва Софийската районна прокуратура.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата