Медия без
политическа реклама

Анализатори призоваха Кирил Петков да говори с имена

21 Апр. 2024
Добромир Живков и Димитър Ганев настояха Петков да каже имена

Бившият премиер Кирил Петков да излезе и да каже кои са анализаторите, които са му искали пари преди време. Това заяви социологът Димитър Ганев от Агенция „Тренд“ по повод на твърдението на съпредседателя на "Продължаваме промяната", че т.нар. независими анализатори са му искали по 20 000 лв. на месец за анализи.

Според Ганев Петков дължи това обяснение, защото не може да се хвърля вина върху всички. Неговият призив бе подкрепен и от Добромир Живков от „Маркет Линкс“ в ефира на бТВ.

В интервю, дадено на Сашо Диков преди 2 дни, Петков заяви следното: „Идват при мен като премиер, месец след встъпването ми в длъжност, едни хора и казват – няма да споменавам имена, всички ги знаете. Та казват „Добър ден, ние сме независими анализатори, политолози и искаме договор с вас от 20 000 на месец и ние ще казваме точките по медиите, които вие искате. Ние с телевизиите сами ще се оправим.“ Питам за какво 20 000, как така? Казват – да ви се чува думата. В противен случай какво се чува – вие казвате нещо, вашият опонент казва нещо и ние анализаторите повтаряме думите на опонентите, докато вашите гледни точки изчезнат напълно“.

 

Ключови думи:

Кирил Петков

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?