facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров поиска отстраняването на прокурор, обвинен за побой

925
Илияна Кирилова

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да отстрани от длъжност прокурор Христо Белстойнев от Районната прокуратура в Самоков, защото му е повдигнато обвинение за побой над жена.

"Искането се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийска градска прокуратура, по което Христо Белстойнев, е привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер - на 12.06.2019 г. за времето от 14,30 до 15,00 часа в гр. Самоков, на ул. „Бачо Киро“ по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Д. Г. Г.", съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в гр. Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев би могло да попречи на разследването.

Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство. Ако бъде признат за виновен по обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, прокурорът може да получи до 5 години затвор.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фирми алармираха, че се бави поставянето на колани в автобусите
Дузина дирекции на МВР подкрепиха Гешев по шаблон
Внесен е обвинителният акт срещу Баневи

22.08.2019

985 1

Коментари

peniko

Ехааа.....у БГ прокурорите зеха вече и да тепат. 

Kurt Meyer

"Ако бъде признат за виновен по обвинение за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм, прокурорът може да получи до 5 години затвор." Стига с тия фейкове, ако това стане, то аз съм Императора на Свещената Римска Империя.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×