facebook
twitter

Горещи новини

Цацаров и МВР искат по-тежки наказания за проповядване на фашизъм

Те, заедно с МВнР и Шалом са внесли писма до Народното събрание с предложения за законови промени
836

Главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Организацията на евреите в България „ШАЛОМ“ доц. д-р Александър Оскар, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и заместник - министърът на външните работи Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма, внесоха в Народното събрание писма до парламентарните групи на „Воля – Българските родолюбци“, „БСП за България“, „ПП ГЕРБ“, „Обединени патриоти“ и „Движение за права и свободи“, съобщава прокуратурата.

На народните представители се предлага да се възползват от правото си на законодателна инициатива и да внесат и подкрепят в Народното събрание проект на Закон за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, който да предвиди завишаване на размера на предвиденото наказание лишаване от свобода за престъпленията по чл. 108 ал. 1 НК /проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменение на установения от Конституцията обществен и държавен строй/ и по чл. 108 ал. 2 НК /опетняване на герба, знамето или химна на Република България или знамето или химна на Европейския съюз/.

 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МВР се опитва да избегне хаоса по смяната на личните документи

07.12.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

2089 8
Синът на Миню Стайков пътувал в брониран джип на автостоп
МВР смята да изхарчи 120 млн. лв. за по-високи заплати

Коментари

Ivan Bangov

  А те трябва да накажат и образователния министър който, аз чух, че е казал, че предпочита да живее във фашизъм, отколкото в комунизъм. Искам да отбележа, че комунистическите партии в Европа са разрешени, но фсшистките псртии - не. За такова изказване в Германия могат да го осъдят. 

First Strike

Цацаров и МВР искат по-тежки наказания за проповядване на фашизъм

Това е лъжа. 

 

 чл. 108 ал. 1 НК /проповядване на фашистка или друга антидемократична идеология

ИЛИ ДРУГА АНТИДЕМОКРАТИЧНА ИДЕОЛОГИЯ. След като няма дадена дефиниция на "демократична идеология", всяко негодувание срещу официалната власт може да бъде счетено за проповядване на "антидемократична идеология". Всеки може да бъде тикнат в затвора, ако стане неудобен. 

Диагностик

Национал-социализмът разрешен ли е? 

Комунистическата партия е в състава от коалицията на БСП (Коалиция за България).

ИвКо

И това при положение, че можеш да лепиш етикет за фашизъм на когото си поискаш.

Тони Йорданов

   Това няма как да стане при режим отричащ мероприятията на народната власт и Сюзната контролна комисия по денацификация на страната след 9.9.1944 г.

urupuchi

 и по чл. 108 ал. 2 НК /опетняване на герба, знамето или химна на Република България

 

Това е предупреждение за всеки, който си изтърве кебабчето върху 320х20-метровото знаме на Роженския събор.

Weiß

Някой допуска ли, че Цацаров може да дефинира отчетливо що е  "фашистка или друга антидемократична идеология"?

Съвносителите на писмото вероятно могат.

BadBadBoy
Фашизъм не значи нищо; виж, комунизъм е тежка и неизлечима болест, която само биологическият фактор ще унищожи, до 10-15 години. Едновременно с това интелектуалното ниво на българите ще се повиши значително. Наследниците ни няма да четат идиотщините на чугуните с рубашки и ушанки.
бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Това няма как да стане при режим отричащ мероприятията на народната власт и Сюзната контролна комисия по денацификация на страната след 9.9.1944 г.

 

Я пак? Нека цитирам официалното писмо на ген. Бирюзов до премиера Кимон Георгиев  от 29 ноември 1944 г. , с което съветският генерал уведомява страната ни за състава, компетенцииите канала за комуникации с пресно-пресно сформираната Съюзническа комисия:

 

Господин министър-председателю,

Имам честта да Ви съобщя, че Съюзната контролна комисия пристъпи към своята дейност.

Във връзка с това съобщавам Ви, че всички сношения на представителите на съюзните държави с българското правителство по всички въпроси, влизащи в компетенцията на Съюзната контролна комисия, ще стават само чрез ръководството на Съюзната контролна комисия в лицето на:

председателя на СКК маршала на Съветския съюз Толбухин;

заместник-председателя на СКК генерал-полковник Бирюзов;

политически съветник при председателя на СКК пълномощния министър Лаврищев;

помощник-председателя на СКК генерал-лейтенант Черепанов;

помощник-председателя на СКК контраадмирал Абрамов.

Всякакви обръщения от страна на други лица от Съюзната контролна комисия, в това число и на представителите на съюзните държави не се допускат.

Приемането и разрешението на въпроса, помимо ръководството на СКК, ще се смятат за игнориране на ръководството на Съюзната контролна комисия.

First Strike

И ко? В твоя календар ноември е преди септември ли? 😂

vasilevil

Ами ако си живял добре през соца и разказваш на младите за това това престъпление ли е?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×