Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Булгаргаз" поиска запор на сметките на три топлофикации

Подаването на гориво за парното в Плевен, Враца и Бургас няма да спира

14 Дек. 2018
Илияна Кирилова

“Булгаргаз“ е поискал запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас, които й дължат общо 53 милиона лева. За дружествата във Враца и Плевен това вече трябва да е факт. Това съобщи в интервю за БНР изпълнителният директор на държавния монополист Николай Павлов. Той обаче успокои, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата:

“Булгаргаз“ доставя природен газ и на газоразпределителни дружества - големи индустриални консуматори, и затова погасяването на всяко едно задължение в срок е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще гарантира една спокойна зима“, каза Николай Павлов.

Според него се очаква стабилизиране на цените на газа. “Нашата цена се определя по формула. Ако гледаме напред във времето, при сегашните цени на алтернативните на природния газ горива, ще се стабилизира цената. Към настоящия момент е рано да се каже, но при запазване на цените едва ли би имало увеличение“.

Булгаргаз вече поиска увеличение на цената на синьото гориво с 3.51% от 1 януари. Решение за окончателната цена за първото тримесечие на идната година трябва да бъде взето от КЕВР в края на декември. Тъй като увеличението е под 5%, не се очаква да има промяна в цените на парното и топлата вода.

Още по темата