Медия без
политическа реклама

Бойко Борисов: С президента Ердоган имаме ясна уговорка

Турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите, каза премиерът

12 Окт. 2019Обновена
БГНЕС

С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Сливен, а също така, че България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция.

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите. „Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Той отново обърна внимание, че нито огради, нито армия може да ни спаси. „Ако са жени и деца? Айде, ако са мъже - иди-дойди, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така, по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Той коментира, че в този напрегната обстановка ще разчита на дипломацията и добрия тон към Турция, за което ще призове и колегите си в Брюксел.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата