facebook
twitter

Горещи новини

Борисов знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс, твърди Цветан Цветанов

За всичко били виновни БСП, ГЕРБ само искали да спасят от провал работата на парламента
6473
Снимка: Архив
Цветан Цветанов

 

Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение - за да знае какво се случва. Това обясни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БиТиВи по повод на скандала от миналата седмица, когато управляващата партия подкрепи искането на ДПС прагът на преференциите в Изборния кодекс да бъде значително завишен. 

По време на гласуването премиерът Бойко Борисов, който бе на конференция в Мюнхен, дистанционно коментира, че не се меси в работата на парламентарната си група. След разразилия се скандал обаче той събра ръководството на партията и нареди да се върне по-ниският праг за преференциите.

Тази сутрин  Цветанов се оправда по БиТиВи, че депутатите на ГЕРБ гласували предложенията на  ДПС, за да спасят заседанието - иначе нямало да има парламентарен ден, а "щеше да има силна конфронтация, нямаше да работи ефективно парламента и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“.
 

Лидерът на групата на ГЕРБ в НС продължи със смехотворните обяснения, като обвини за всичко БСП, които решиха да напуснат  парламента. Той дори се оплака, че ако БСП откажат да подпомагат кворума, народните представители на ГЕРБ и патриотите  трябва нон-стоп да са в Народното събрание и да загърбят международната си дейност.
 

Цветанов каза още, че ГЕРБ са не само за по-нисък праг за преференциите, но и за въвеждане на мажоритарно гласуване, обаче политиката изисквала компромиси. "В политиката не винаги това, което ти харесва, може да го направиш. Правят се много компромиси както в живота, така и в политиката. Това е изкуство - да постигнеш баланс“, заключи вторият човек в ГЕРБ.
 

Той отрече да е имал договорки с ДПС. Но се е самоопроверга, като разказа, че заради очертаващата се липса на кворум за промените в Изборния кодекс  е разговарял с ДПС. „Те бяха обидени, че техните искания няма да се гледат и обсъждат. Нашето желание винаги е било да има политически дебати по всички теми. Това е нормално - да уважаваш мнението на позицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите”, обясни Цветанов.  И така се наложило ГЕРБ да подкрепят исканията на ДПС за преференциите, за да бъдат гласувани и другите поправки в Изборния кодекс.

 

"Исканията на Корнелия Нинова за нов състав на ЦИК се дължат само на един факт - в момента представителите на БСП в комисията са избор на Михаил Миков и Мая Манолова. Нинова иска в там да има нейни представители и за това настоява за избор на нов ЦИК", коментира още Цветан Цветанов.

 

71

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цветан Цветанов сложи носия за 150 чевермета в Златоград

04.05.2019

13892 47
Мая Манолова атакува пред КС текстове от Изборния кодекс

03.05.2019

325
Където стъпи Данаил Кирилов, правото капитулира

24.04.2019

Людмил Илиев

4865 4

Коментари

Страници

haho2105

Вършецкото чудо този път е надминало даже и себе си 💩

ЗИЛ131

Национал ръкавел, нова система държавническо мислене.

Диагностик

За супер-мъдрото решение на доня Корнела:

 

Гласуване решението за напускане НС от БСП:  
ЗА - 74, 
ПРОТИВ - 33,
ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ - 3.
Пленумът е започнал с 126 делегати (16 са решили да не си излагат мнението...).
По списък НС на БСП са над 180.

mochila

Не знам къде първо е пусната тази партенка, но доста медии, включително и нашият любим вестник, упорито я повтарят в захлас.

Всъщност:

Трима от членовете на Националния съвет били против, а 33-ма са се въздържали. Решението било прието след тежък дебат.

http://epicenter.bg/article/Natsionalniyat-savet-n...

 

Предложението бе прието с гласовете на 74 от членовете на пленума срещу 3 гласа, които бяха "против". 33 от гласуващите се въздържаха.

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgar...

momon

Този път дпс им извъртя номер. Заради един техен депутат, който не се съгласи да напусне парламента (вкаран с преферция), лъсна коалицията герб-дпс. Доган ще трябва да стяга редиците.

Penchobre

Винаги информирам председателя на партията, когато се взима сложно решение - за да знае какво се случва.

 

Ауу, какъв портаджия бил Цецко. Информатор! Боцата е топлил змия в пазвата си! 🐍 Пардон, топлил таралеж, но на едно друго място! 🐜

 

Правят се много компромиси както в живота,

 

Хм, даа!

 

http://svoboden-narod.eu/649/%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D...

momon

Четв., 21/02/2019 - 09:33 (нов)

Диагностик

Така е в демокрачните партии. Има "ЗА", има и "ПРОТИВ". 

За теб може би е демократичен друг вид гласуване. Ето едно.

Само един кандидат за лидер, лидер избран със 100% и нито една критична дума

 

Киро Жарта

Дънинг - Крюгер.

Доносник, който си вярва, че е месия.

Тодор1

Боцку пак се оказа елементарен лъжльо- от Европата викаше нищо не знам ,главата ми пуши ,на работя и в събота....(вместо да играе мачлета)

Цецко изглежда му писна да си бършат ръцете с него не ,че не заслужава ,де

momon

Това, че наш Бочко си лъжи в повечето време, едва ли е изненада. Някъде четох анализ на интервюто му при Слави. Оказа се, че към 80% от това което каза, си е пълна лъжа.

Nashenec

Леле, във форума вече явно имаме подкрепа за Цецо срещу Боко. Май-май ще излязат верни коментарите, че след последното ходене в американско, Цецо се е взел за кадровика, назначил Боко на сегашнтоо му място в правителството.

AgentMi6kin

 и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

На жорналис като му кажеш фалшиви новини и  болокира напълно, не пита нищо.

 

Борисов знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс, твърди Цветан Цветанов

И какво ако знаел? Медиите се опитват по барековски да си изсмучат скандал, но герберастите са хлъзгави. Вижте че говорят уклончиво, Цецо казал, че  информира вожда като се вземат важни решения, но дали е казал "Баце, ще отменим преференициите"? Дали Вожда е казал, че не знае? Казал е, че не се бърка. Герберунгелите са хлъзгави и говорят уклончиво, оставяйки въображението на журналистите да се развихри. Така става като си 111 и те е страх да се конфронтираш с Вожда и на Вожда лявото каунь. 

paragraph39

/:/ Тази сутрин  Цветанов се оправда по БиТиВи, че депутатите на ГЕРБ гласували предложенията на  ДПС, за да спасят заседанието - иначе нямало да има парламентарен ден, а "щеше да има силна конфронтация, нямаше да работи ефективно парламента и щяхме да създаваме допълнителни фалшиви новини“.

........................................................................................................................

Тоя толкова ли бързо е забравил/или се прави, за да манипулира?!/, че, по времето на  мнозинството и Правителството на БСП+ДПС, ГЕРБ излязоха от Парламента и ги нямаше там цели 6 месеца- и с тази си своя глупост, ГЕРБ тогава позлатиха пръста/"златния пръст"!/ на Волен Сидеров и, фактически и юридически, дадоха възможност на Сидеров, чрез зависещо от "златния" му  пръст дали да има или да няма Кворум за легитимни заседания на Парламента, Сидеров  да решава и определя какви законопроекти/вкл. и на Правителството!/ и решения да бъдат гледани/или да НЕ Бъдат гледани!/ и приемани от Парламента в пленарната зала и, съответно, те да бъдат вменени в задължение за изпълнение от Правителството! И добре, че премиерът Орешарски тогава подаде лична доброволна оставка/НЕ беше свален с Вот на Недоверие!/- и така Орешарски заличи и елиминира, чрез предизвикани така от оставката му предсрочни Избори, ефекта/"златния пръст" на Сидеров/ от глупоста на ГЕРБ/Б.Б., Цв.Цв. и сие/! Помним, помниииим!!!

вила

И двамата многократно са  доказвали,че са нагли лъжци.Тук поне единият лъже,защото преди това единият каза,че не се меси в НС, не знаел за действията на цвъков и после научил от агента от ДС николай,опс ,гражданин марков:"Борисов знаеше за сделката с ДПС за Изборния кодекс, твърди Цветан Цветанов"

 Пък тук по темата за ГЕРБ един от вършецкото    громи  БСП как колективният й орган взел едно решение,а не види,че  и  в Герб има колективни органи,ама вождът не крие,че САМ  решава?!Вършецко им "мислене"!

Седем с един...

Ма моля ви, драга вила, как може да обвинявате скъпата на всички българи Партия - майка в авторитаризъм? Та сам Цв.Цв. оня ден рече, че ГЕРП не е авторитарна Партия, за разлика от БСП, която била под чехъла на Нинова, и че тя колела и бесела сред партийните редици. Или нещо в тоя дух беше...И без да ни казва Цецо, ний си знаем, че тая "партия" хич, ама хич, не е авторитална и там цари пълна демокрация, един от изразите на която е пълното и безпрекословно подчинение на ШЕФА...Абе да си го кажем направо - в тая, хм..."партия" не смеят да пр@дн@т без разрешението МУ...Демокрация, рииш ли...

Тъмно пиво

 Алоооу, герберите, вие защо ги пратихте тия в парламента? Да правят сделки с ДПС ли? Ако да - с какво сте по-добри от бесепарите? Ако не - пак ли ще гласувате за тях?

AgentMi6kin

Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ искали да премахнат преференциите. ГЕРБ винаги е била за преференциите и за намаляване на техния праг. Няма никаква договорка с ДПС. 

Ей затва ще гласувам за ГЕРБ. Щото Цецо може и да лъже най-нагло в лицето Кикимяна, а Кикимяна "копче" не казва и така легализира лъжите на ГЕРБ и така телевизионната герберунгелска реалност побеждават истинската. Вижте, тези думи даже са пропуснати тук. А където са написани са сервирани с гарнитура от 💩💩💩. Обаче Тръмп, тръмп, Тръъъъъмп говори неща, които не отговарят на фактите.

premier

Всеки ден този екземпляр развява могъщия си интелект на разсилен от телевизионния екран. И не пропуска, същи гьобелс, сривайки устоите на демокрацията да повтаря лъжи след лъжи от трибуната на НС. Същият омърси държавата обвинявайки,  втори и единствен в света след кадафи, лекари в убийство от парламента. Народ, който търпи такива нищожества, заслужава съдбата си.

генек

Странно... За съжаление, странно ми изглежда подобно информиране - честно, с доза ирония към дебилщините и дебилите, критично оценяване на нечии действия и празни приказки...

Почти бях забравил подобно отразяване - привикнах към демагогии, манипулации, празнословия...

Браво!

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Асол
снимка на Асол

Цуци яко МУ подлива водица...това вече изобщо не мяза на филмчето за "доброто и лошото ченге"..... върви срещата за оглавяване на опг-то. Дай Боже! Амин!🚬

Джиджи

Направо – ЗАКРИВАЙ ❗️✌️❗️

Желязко Желев

Предполагам че са обяснили на Борисов че трябва да се освободи от Цветанов.Трябва му повод.Затояа го е оставил да се вихри.Само се питам Радев ще подпише ли за посланник или цецо ще е в небитивто.Вероятно философа ще заеме мястото му.На Борисов обаче му е необходим шумен провал или скандал за да го отсвири.

Следва коалиция БСП -ГЕРБ и Борисов на бял кон президент.Всички щастливи.

Тодор1

👍

Точно това се канех да напиша ама ми взе писането от пръстите 😀

Действително между двамата има напрежение но изглежда обаче Боцку му има страха...

цензура

Тоз изтръпнал мозък, кога най-накрая ще подреди кашата в главата си? 

 

Само цветаня на мисълта може да си противоречи 26 пъти в едно изречение 😆 рядък индивид ви казвам.. науката трябва да му обърне по-специално внимание! 

 

Лъжата е изкуство, изкуството да лъжеш докато казваш истината и никой не бива да заподозре... в случая си имаме един елементарен шут, който лъже и всички му се смеят - идиот е този, който му връчва микрофоня... или просто обикновен интригант 😉

Джиджи

Тоз изтръпнал мозък, кога най-накрая ще подреди кашата в главата си? 

И да иска, не може, гОркият! Щом и Вършец не е помогнал ... 😥

Гларyс

ЦЦрон май има амбицията да ГО смени. С какво го хранят на тези молитвени закуски?

Джиджи

С избори или без избори, ДПС се установяват трайно във властта ...

 

Ашколсун, ефенди!!!

На тъщата зетя

Само не разбрах поради какъв чеп да им е виновна пак БСП!? Може би защото мина доста време от тройната  коалиция и Орешарски?

HBK

Без никакво съмнение: г-н Цветанов е не само мозъкът на мафията „ГЕРБ”, но той е и нейният двигател. Няма съмнение, че той информира „лидера” защото все още има нужда от този тандем.

 

Това, което уважаемите Форумци така старателно пропущат са категоричното твърдение на г-н Цветанов за „политиката” на другия клан от същата мафия – БСП с лидер камсамолката от Крушевица. „Партията ви е на верижка от таваришч Решетников”. С което излиза, че цялата Българска мафия „БКП/БСП/ДС” (друга мафия в България няма) е на верижка от руското пасоль.

 

България е Троянския кон (по скоро магаре) на Путинова Русия (да не се бърка с Русия) в ЕС. Затова Европа ще бъде не на 2, а на 3 скорости; Евроатлантическа Общност; Старата Европа (разбирай Западна Европа) и източния блок (барабар със Западните Балкани) за които се предвижда ролята на пранги на краката на Истинската Европа.

Penchobre

Цветанов, палавнико, познах те!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×