facebook
twitter

Горещи новини

Борисов за мониторинга: Няма нещо, което да не сме изпълнили

Премиерът успокоил македонския си колега заради липсата на споразумение за членство в ЕС
1512
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

„Изпълнили сме всички препоръки. Няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, след като беше попитан за европейския доклад по механизма за сътрудничество и проверка за България.

Министър-председателят изтъкна още, че нито една от стоките в санкциите на САЩ не касаят България. "България и САЩ имат много добри двустранни отношения, даже днес и там се прибират гл. прокурор, заместник главният прокурор, шефовете на служби. Имаме изключително добро двустранно сътрудничество. Нито една от стоките, които са посочени в санкциите, не касаят България. Считам, че в следващия месец ще имаме много по-добро двустранно развитие на отношенията със САЩ", заяви Борисов, цитиран от "Фокус". По повод Многогодишната финансова рамка, която европейските лидери предстои да обсъждат, министър-председателят бърна внимание, че е важно да не пострадат кохезията и земеделието и да се наблегне повече на иновациите и киберсигурността.

По темата за БФС, Борисов отбеляза, че многократно е поставял въпроса правителството да подкрепи развитието на детско-юношеския футбол, ако БФС изработи програма за това. „Готови сме да разговаряме, но не с това ръководство“, каза още министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна и разговора си в Брюксел с британския му колега Борис Джонсън. „Заедно сме срещу расизма“, отбеляза Борисов и подчерта прекрасните отношения, които България има с Обединеното кралство.

Премиерът заяви още, че е посъветвал македонския си колега Зоран Заев да не си подава оставката, защото има още какво да се направи. Поводът бил липсата на споразумение за започване на преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. Борисов посочи, че няколко пъти през нощта е говорил дълго със Зоран Заев. "Те са емоционални, положиха много усилия. Никоя държава не си е сменяла името", допълни премиерът.

"Нищо не е приключено, просто е отложено", каза още той. "Отчетена беше огромната работа, която колегите от Северна Македония и Албания са свършили, договорът ни за добросъседство, Преспанското споразумение. Да, има страх от разширяване", каза още премиерът. По думите му няма договаряне за писмено решение на Съвета. "Факт е , че огромната част от държавите са за техните държави да получат своята перспектива. От друга страна нашата подкрепа те винаги са я имали за това", допълни министър-председателят. По думите му, никоя от държавите не е казала "Не", но искат Македония и Албания да се подготвят максимално добре. "Няколко месеца не са вечността, която би могла да ги приключи като процес", посочи Борисов.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Войски на САЩ не пускат руски бойци до сирийско петролно находище

19.01.2020

1137 10
УЕФА разглежда "Ефбет" като американска компания

18.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

1931 1
САЩ се оплакаха от много агресивен руски военен кораб

11.01.2020

2996 25

Коментари

грантоед

   Подпиндосна марионетка.

dissidentbg

Не те ли е срам, гн Борисов, след близо 13 години членство в ЕС все още да има мониторинг? Наблюдават ви и ви контролират като недоразвити.

wreckage
снимка на wreckage

Борисов посочи, че няколко пъти през нощта е говорил дълго със Зоран Заев.

предимно е дишал тешко ф слушалката.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Не, спали са на едно легло.С общ юрган.Единият е хъркал цяла вечер.И другият не могъл да мигне.

Hey Joe

http://www.gudelnews.com/2019/10/blog-post_18.html Бойко панически потулва скандала с Портних, който завлича ГЕРБ в канала... Невиждана цензура, блокирания на всеки по-влиятелен в Мрежата... Добри Божилов (блокиран)

Stern

Нищо не оттича в канала. За 80-те % щом го няма по телевизията и в Блиц, значи не съществува и не влияе на "избора" им.

Цялата история с Портних я има в 5-6 сайта, които 80-те % не четат. Останалите медии не смеят и да си помислят да отразят такава информация за герберски кмет на голям град. Както и да попитат Захарчето имало ли е протестна нота от Израел.

Stern

Изпълнили сме всички препоръки. Няма нито една дума, по която Брюксел да е искал наше решение и ние да не сме го изпълнили

И защо тогава още ни наблюдават и следят като малки деца? ащо и не искат да чуят за влизането ни в Шенген?

Защото сме изрядни, толерантни, послушни и изпълнили всичко?

.

Много ми е интересно как Баце ще помага за развитието на детско-юношеския футбол?

Ще наливат пари в школите ли? Ами те са на футболните отбори, които, почти всички, са частни дружества.

Кара Колю

Я... да заместя другарите... ОставкаааоставкаааоставкаааамолимтисебреБочкооооо...

nottheone

че как не трябва да отпадне?

нали гешев ше бъде назначен за главен прокурор??

пламен пък - консул у валенсия.

сичко е шес!

anarhia

"Няколко месеца не са вечността, която би могла да ги приключи като процес", посочи Борисов.

 

 Македония и Албания няма да получат дата за започване на преговори, преди да е решен проблема с членството на Сърбия в ЕС. Ако не вярвате, питайте Франция.

nottheone

удар в десятката ?

bay Dragan

"Няколко месеца не са вечността, която би могла да ги приключи като процес"

/ превод: Зайче, не виждаш ли , че никой не ме бръсне за кайсия. Какво се правиш на умряла лисица./

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Само едно не сме изпълнили: Бочко да си замине за Барселона.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×