facebook
twitter

Горещи новини

Борисов пробва да се скара на Пеевски за намаляването на ДДС

Премиерът обеща да не се пипат данъците, обяви, че справянето с мигрантите е само негова заслуга и че е докарал България до положението преди 1945 г.
13128
БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството няма да променя данъците. Това стана по време на годишния бал на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Данъчната политика няма да се променя, ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес, заяви Борисов и веднага след това разкритикува ДПС за предложенията за диференцирани ДДС ставки върху хляба, лекарствата и книгите. "А защо не и на млякото, и на месото. И тогава ще кажем – няма да е 10%, а ще стане 20% данъкът на вас, които си мълчите. Популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва – дори една либерална дясна партия като ДПС да говори за безплатни неща непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едно означава по-високи данъци за тези, които работят“, каза Борисов във вторник вечерта.

Темата за намаляването на данъците започна да се обсъжда миналата седмица, когато  депутатът на ДПС Делян Пеевски изненадващо се появи в парламента и заяви, че партията обмисля да внесе проект за свалянето на ДДС на хляба, лекарствата, книгите, както и да се помисли за безплатни детски градини. 

„В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва, дори либералните ДПС, да говорят за безплатни неща, непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едно означава по-високи данъци за онези, които работят.  Инвестициите, стабилността е, защото ние държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Какво значи безплатно. Няма безплатно”, натърти Борисов.

„Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика да е безплатно всичко. Защо БСП, ДПС, когато управлявахте, не махнахте данъците. Предсрочни избори искахте! Ами ако ви бяхме направили предсрочни избори? Я да ви питам вие от Северна България искате ли „Хемус”? А защо си мълчите? Искате от „Младост” до  Църна маца. Като искате, бъдете живи, активни. В този смисъл този популизъм, надпреварата за безплатни неща ще доведе до катаклизъм”, каза още той.

„Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, заяви Борисов. Той посочи, че за комунистите нямало по-добро от чуждите пари. 4През 1944-та година взеха на хората къщите и предприятията. За каква реиндустриализация говорят те? Да върнем Кремиковци и торовите заводи ли? Ако гледате сериала "Чернобил", тези престъпници ни изкараха на манифестация, точно когато дойде радиационният облак", разпали се той и обяви: „И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно“.  

 "Изключително съм впечатлен от заводите, които се строят сега. Но няма работници. За да се върнат работниците, трябва да вдигаме доходите. Всеки ден съм в контакт със синдикатите и работодателите. Говорим по тази тема. Мога да ви обещая, че данъците няма да ги пипаме. На финала сме и на чакалнята на Еврозоната. Който не иска България в Еврозоната, да знае, че ще има Европа на две скорости. Ние не искаме да оставаме България на втора скорост. Ние искаме да си гарантираме еврото. Тук вие трябва да ни помогнете, защото е правилно за държавата. Всички знаят, че сме в Шенген, но чисто егоистично не ни пускат. България охранява отлично границите си и това е изключително моя заслуга. Забравихте времената, когато по улиците се разхождаха стотици мигранти. Сега няма нито един", категоричен беше министър-председателят.

Министър-председателят посочи, че ГЕРБ няма да пипа данъците, защото те са най-добрата среда, която може България да си позволи. „На финала сме за чакалнята на еврозоната – това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите. Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов. Той обясни, че държавата ще продължава да подкрепя и малкия, и средния и едрия бизнес.
Борисов посочи, че с финансовият министър Владислав Горанов са се договорили да се отпуснат пари за колкото е нужно детски градини и ясли, за да може жените да работят и да бъдат равнопоставени. „Колкото градини и ясли липсват в България, ще отделим ако трябва и 100, 200, 500 млрд. лв. ако трябва, и ще ги построим. Защото има смисъл“, каза още той.

 

54

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НСО: Доган и Пеевски са тайна от значение за националната сигурност

06.01.2020

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

32814 38
МВР-шефът: У нас няма условия за мафия

06.07.2019

2592 8
ГДБОП откри десетки бойни автомати в софийски гараж и Казанлъшко

05.12.2018

2671 37

Коментари

Страници

Джиджи

Първо искам да видя Баце на бал с папийонка, а след това може да се кара за каквото си иска ... ???

ефрейтора

Бончо , за тебе бай Ставри ще направи изключение и ще те приеме веднага !

ЗИП
снимка на ЗИП

Борисов е нервен защото всеки сериозен анализатор вижда в това предложение на ДПС заявка за "промяна на статуквото в НС".

 

БСП+ ДПС+Воля+Атака имат над 120 депутата.

 

А кой ще посмее от тях да гласува срещу намяляване на ДДС за книги или мляко ?

 

"Кукловодите" явно играят неква игра. Да видим какво са замислили...

 

:))

slavabg

БОКО много да са не дуе, че ако Доган реши, ще го дигне на трупчето дока е жив... като оня цървул и той ще кубичи в Банкя с охрана ?

 

"докарал България до положението преди 1944 г."

 

Не е лесно да си идиот! ?

slavabg
Хулиган

Не е лесно да си идиот!

Напротив, на идиотите им е най-лесно.

Цецо, върни се!

Не стой в сянка да Му аранжираш речите!

Свидетели сме на митомания, съчетана с остра форма на логорея.

Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/politit...

Бург Гаски

Борисов, България преди 1945 г. е била аграрна държава, но това ти е простено, защото си прост и съветниците ти също! Обаче, за "безплатните" неща държа да припомня за едни два милиарда лева раздадени за саниране - ergo и ти си рафиниран комунист-популист! Гарантирано от ГЕРБ!

HerrSpeck

Паразити

Mrx

 

 „Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г.  Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, заяви Борисов. Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.

 

 Този съвсем изтрещя. Аз по-добре помня какво беше останало в България от преди 1945г. Не завод до завод, а работилница до работилница. Е на някои работилници им викаха фабрики. Ние думата "завод" я научихме едва през 50 години на 20-те век. Основният износ на България преди 1944г. е бил яйцата. А точно 1945г. България е била в поредната национална катастрофа, наводнена с фалшиви германски марки. Е тези неща не ги пише във "Винету", как да ги научи наш Боцю.

 В моят роден град (малък град) има един път, край който бяха наредени, голям леярен завод, "машино-тракторен ремонтен завод, Млекозавод, Хлебозавод, голям завод на Винпром. Сега като вървиш покрай този път наблюдаваш само стърчащи развалини. Аз съм минавал в Хърватско, където са се водели боеве, нямаше такива разрушения както по този път. Американската авиация не беше така ефективна над Югославия, както нашите привватиатори. Инак центърът на града лъснат, наляха се много Европейски пари. Ама в центъра не можеш да видиш млад човек. Всичките емигрирали в Испания и Италия.  

Gautama
снимка на Gautama

мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г.

 

Пореден хит.

Доколкото си спомням от лекциите по стопанска история, преди 1945 г. сме по скоро аграрна държава (земеделието е с дял над 50% от БВП). На индустрията се пада под 10% от БВП.  

Sapienti_sat

„Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г. Където минете – завод до завод.

 

???

Гледай ти! България била индустриална държава преди 1945 г. Това му го е казал Сталоун на английски вчера!

Пък явно аз минавам по друг път, защото не виждам "завод до завод". Това се вижда само от неговата джипка. Не може ли този човек да говори само на своите, ония - "аз съм прост и вие сте прости"? ???

 

 

България се справя изключително добре с миграцията и това е изцяло моя заслуга.

 

Изцяло! Излишната скромност вреди, така му е казала майка му, учителката. Поне Валери Симеонов, няма ли поне малка заслугичка? Ей тоничка? ???

Тони Йорданов

 Вярно. България се завърна, където е била 1944 г. - изостанала селскостопанска страна със слаборазвита промишленост. 

циникЪтхедонист

Отдавна не сме селскостопанска страна за съжаление. Местните велможи с активното съдействие на ЕС съсипаха селското стопанство съвсем целенасочено. 

От държава способна да произведе 3 повече от необходимото за изхранването на населението си се превърнахме в недоносче, което вече не произвжда дори и половината от необходимото за изхранването  му. 

Относно лъжите на вожда, достатъчно е да се разгледа структурата на БВП. 

Колко е дялът на индустрията и селското стопанство съответно. 

Изхранването на нацията отдавна вече зависи от чужденци, пък било то и европейци. 

Ако решат могат да ни уморят от глад, за съжаление

ssto

 

 

И ние сме впечатлени. Бяхме готови да му признаем по-високо постижение, че е докарал България както е била през 1958 год., например, хайде - нека да е 1962, но той има по-достоверна информация.

 

Добре ще е да му проверят спешно дипломите, за документна измама.

        #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }
редник

Притесних се - ако голяма част от населението ни вижда смисъл в блуждаещите мисли на премиера, то сигурно нещо съм се повредил...

Sapienti_sat

Този човек е хептен неук! ?

Efraim Efraimov

Вярно е. Да му се неначудиш? Как, с тая си неукост, пердаши социал-комунист-капиталистите дето ги свари?

Като шкембе у дувар ги пердаши, значи.

Sapienti_sat

Ти също си умен!

редник

веднага след това разкритикува ДПС за предложенията за диференцирани ДДС ставки върху хляба, лекарствата и книгите. "А защо не и на млякото, и на месото. И тогава ще кажем – няма да е 10%, а ще стане 20% данъкът на вас, които си мълчите. 

 

Да, трябва да се намали ДДС и на млякото и на месото и е време да се върне прогресивното облагане с долни 1 000 лв необлагаеми!

Дежурния

 При нас комунистите най-обичат чуждите пари. 1944 година са отишли и са иззели всичките пари на хората, заводите са взели и са ги фалирали. За каква реиндустриализация говорят сега? Че заради тях сега страдаме от толкова ракови заболявания. Всички гледате сериала "Чернобил". Тогава на 1 май ни изведоха на парад и ни наваля радиационния дъжд. Тези престъпници

❗️

mi6osp.

Хъм, в случая Борисов е напълно прав -  индустрията на днешна демократична България е на нивото на 1945г.

Което не дава никакъв повод за гордост, само показва, че сме загубили 85 г.

Колкото до заводите край пътя, има ги- разбити , разграбени, полусъборени.

 

За десетина години управление на държавата Борисов подготви перспективата на това и следващите поколения българи - да живеят в енергийната пустиня на Европа. 

 

ЗИП
снимка на ЗИП

БСП+ДПС+Воля+Атака > 120 !

 

Всичко друго е схоластика за заводи, паради, чернобили и прочее индустриализации....

 

:))

 

Да видим какво са решили на 'Козяк" и "Драган Цанков". Това ни остана на тази територия без национален елит, армия , индустрия а вече и население...

 

:)

Диагностик

веднага след това разкритикува ДПС за предложенията за диференцирани ДДС ставки върху хляба, лекарствата и книгите.

 

Това не го ли внесоха и БСП, веднага след като се промушиха в НС? 

Нормално е тук форума да не приема критики в тази посока. Нито обратните доводи (80%-ни ?).

Sapienti_sat

Я разкажи със свои думи за "индустриална" България преди 1945 г. Ползвай и Уикипедия, е, ако можеш! ?

Manrico
снимка на Manrico

Ние думата "завод" я научихме едва през 50 години на 20-те век. 

Камуняшките поети още през 1937 им пишат стихотворения за заводи, обаче те чак през 1950 ги прочели.

Slava
снимка на Slava

??

Sapienti_sat

Я подкрепи другарчетата си с диагнозите за "индустриална" България преди 1945 г. Не ви ли готвят на семинарите за такива случаи? То вярно, че Боцата ви изненадва непрекъснато с инвенциите си! ?

ЗИП
снимка на ЗИП

Имало е некфа индустрия преди 1945г. Мини, текстил, дори заводи за талашитени самолети и други за радиоапарати.

 

Но общо взето държавата е била "аграрна" без електрификация и  канализация. Дори при соца софийския  квартал 'Модерно предградие" немаше канализация кво остава за времето преди това...

 

:)

 

Разбира се тази индустрия след 1945г беше тотално неефективна и след, като Горби спря да ни приема боклуците всичко рухна кат "къща от карти".

 

Цялата политическа "червено-синя" камарила е виновна, че дори малкото конкурентни производства бяха унищожени. Тук няма невинни.

 

 

Sapienti_sat

В подкрепа на бочковци ... 

 

Никола Вапцаров

Завод

 

Завод. Над него облаци от дим.

Народът прост,

животът — тежък, скучен. —

Живот без маска и без грим —

озъбено, свирепо куче.

 

И трябва да се бориш неуморно,

и трябва да си страшно упорит,

за да изтръгнеш от зъбите

на туй настръхнало,

                        вбесено псе

парченце хлеб.

 

Във залите плющят каиши,

трансмисии скриптят

от всеки кът.

И става толкоз душно,

че да дишаш

не би могъл спокойно,

с пълна гръд.

 

А недалече пролетния вятър

люлее ниви, слънцето блести…

Дърветата опират

                        във небето,

а сенките —

в заводските стени.

Но как е чуждо

                        и ненужно тука,

съвсем забравено

                        това поле!

Една ръка изхвърли на боклука

идилиите с синьото небе.

Защото миг на некаква заблуда,

защото миг с размекнато сърце,

би значело напразно да загубиш

работните си

                жилави

                        ръце.

 

И този шум

                и трясък на машини

ще трябва непременно да крещиш,

да могат думите

                        разбрано да преминат

пространството, което те дели.

И аз крещях години —

цяла вечност…

Долавях, че и другите крещят —

машините,

        завода

                и човека

от най-затуления

                        тъмен кът.

 

И този крясък стана сплав,

                                        с която

бронирахме живота си така,

че сложиш ли му

прът във колелата —

ще счупиш своята ръка…

 

И ти, завод, се мъчиш

пак отгоре

да трупаш дим и сажди

пласт след пласт.

Напразно! Ти ни учи да се борим —

ще снемем ние

слънцето при нас.

 

Завод, притиснал с мъка

                                        толкоз хора

с осаждени от черен труд

                                        лица,

едно сърце във тебе неуморно

пулсира с хиляди сърца.

 

За съжаление други факти за индустриализация в този период не можах да намеря! ?

 

Efraim Efraimov

Умен поет е бил! Прозрял е как комунистите - в недалечното бъдеще - ще строят капитализъм.Но не с човешко , а с комунистическо лице

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)