facebook
twitter

Горещи новини

Борисов на новите 9.3 км от "Хемус": Мазно е, хубаво е (видео)

Ако сме така стабилни, до 3-4 години ще я завършим, смята премиерът
5465
АПИ

Премиерът Бойко Борисов по традиция предаде на живо в профила си във "Фейсбук" как инспектира новия участък от 9,3 км на АМ „Хемус“ между Ябланица и Боаза. С него в джипа са министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, военният министър Красимир Каракачанов и др. С поздрав "Как сте, юнаци?" и "Как си, наборе, да си жив и здрав!" премиерът спира при всеки камион и строител. На едно място му разказаха, че работят от 7 часа сутринта. "Да не го чуват това социалните, че ще дойдат", отвръща Борисов, но после в колата разправя: "Като пчелички, всеки ден, всеки ден..." "Инженерчетата" пък тук спят, тук работят, обсъждат събеседниците.

 

Откриване на нов участък на АМ Хемус, който е готов 6 месеца предсрочно. Когато дойдох тук за първи път, имаше една планина. Това е изключително съоръжение. Продължаваме с пълна сила проектирането и строителството на магистралата.

Posted by Boyko Borissov on Thursday, October 10, 2019

"Сега е мазно, хубаво", коментира Борисов, докато нарежда на "Петя" да поиска от вътрешния министър Младен Маринов полицейски коли на отсечката довечера, докато свикнат шофьорите. В края на инспекцията се разбира защо военният министър е в джипа - групата отива на военна клетва на курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново. "Когато дойдох тук за първи път, имаше една планина. Това е изключително съоръжение. Продължаваме с пълна сила проектирането и строителството на магистралата", обобщава за аудиторията си видеото Борисов.

"Ако сме така стабилни, при този ръст на икономиката и приходи, в рамките на 3-4 години ще свършим магистралата", обяви премиерът на официалното откриване, където към гостите вече се присъедини и финансовият министър Владислав Горанов. И още от неговите откровения: "Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари".

В изграждането на отсечката са инвестирани 66 млн. лв. с ДДС и средствата са от държавния бюджет, съобщава АПИ. Строителните работи стартираха в края на март м. г. и завършват близо 6 месеца предсрочно, изтъкват от АПИ, но не уточняват дали участъкът има издаден акт 16.

Автомагистралният участък е с по две активни ленти и една аварийна лента във всяка посока на движение. Изградени са 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с първокласния път I-4 Коритна - Белокопитово се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която е в близост до село Брестница. В отсечката между Ябланица и Боаза е най-големият армонасип, изграждан досега у нас - 45 метра общ насип, с височина от 25 м на армирания насип. Това е почти вертикална стена на откоса като в конструкцията й са вложени специални укрепителни мрежи и системи.

Изпълнител на строително-монтажните работи е Консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, с участници „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Договорът им е за 65 988 000 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „Консултанти Хемус 1 – 2016“, в което участват „ПИ ЕС Консулт” ЕООД, „Евроконсулт” АД и „Строл-1000” АД. Техният договор е за 715 078.92 лв. с ДДС.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шефът на АПИ изпълни Борисовата заповед и отиде по софийските села

19.02.2020

Обновена

16673 82
Тито и антилопите

19.02.2020

1743 2
690 нарушители е хванала тол системата само за ден

17.02.2020

2531 18

Коментари

Forza NATO

На едно място му разказаха, че работят от 7 часа сутринта. "Да не го чуват това социалните, че ще дойдат", отвръща Борисов...

? ?

 

Ето кой разпространява слуховете за социалните...

И верно е бил в обкръжението на министера на войната... или, по-точно, министерот е в негото обкръжение.

Интервал

Ех, същински Бащица ?
Славни времена!

маняна
снимка на маняна

Щом е мазно, нема как да е лошо. Да се наръси със шарена сол през зимата.

Johnny2965

Да му имам премиерския речник!

Воден прах

А Цецоу кога ще анализира експедициите Му с жипката?

sega_reader

Знаем, знаем, той и Пеевски така казва за магистралите, като види какви пари идват по банковите му сметки.

Мазно, мазно, мед и масло.

Другарю Борисов, а кога някой, който не е приближен да властта или не е от избраните ви фирми ще усети мазното. Или за народа мазното е постоянно отзад.

harmless
снимка на harmless

Това с мазничкото предполагам е за определена част от електората дето смята, че асфалт не се яде. Та бъзика ги премиера, да помислят все пак .. мазничко всеки обича :D

Han

Другарят Борисов е прав, че ще си отиде от политиката едва когато построи магистрала Хемус.

 

Защото независимо че е вече тотално изчерпан като политик, трябва да изпълни поставената задача - да построи в съкратени срокове път, който да поеме тежките военни машини до  и от бъдещата военноморска база край Варна...

FemtoA

   Между пенсионери:

    - Чу ли новината: боко открил игрище за голф?

    - Минал се е - трябвало да го открива дупка по дупка.

Hey Joe

Александър Ресиловски

10-Окт-2019

 

Отнети деца,
Избити стада,
Изклани прасета,
Депутатски кюфтета!

Първи в Европа,
Стабилни с растеж,
Гробове ни копа,
Управляваща гмеж!

Телевизора лъже,
Радиоточката спря,
Простакът вършее,
Свободата умря!

Замениха и „Сънчо“,
За турски сериал,
Дъвчем соево кълнче,
Вместо кашкавал!

Законите писа,
Анимационен герой,
Понеже преписа,
Днес министър е той!

Цацаратурата с Гешев,
Съдът е със Джок,
Тротинетка е фешън,
Глупакът е бог!

Във Външно – фиаско,
Във футбола – две,
Образованието кряска,
Не може то да чете!

И в здравната сфера,
Небивал „растеж“,
Където погледнеш –
Навсякъде леш!

Военна машина,
Закупиха пак,
Че врагът, дет’ го „има“,
Да пукне от смях!

Министър преяде,
По спешност го возиха с кран,
Той дух взе че сдаде,
Демокрацията стана зян!

А старци редят се,
Пред кофа за смет,
Че днес магазинът,
Изхвърля старата стока във пет!

Тесли пстоянни,
Секири – през ден,
Душите във плесен,
На простотията в плен!

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

В поетите е истината...

:) 

Muktata
снимка на Muktata

??

Интервал

Принципно, дори полуидиоти стигнали до властта, с годините малко си поизглаждат ръбовете, леко вдигат нивото на изказ, по-добре имитират мисловна дейност, дори донякъде усвояват брюкселския новоговор. При Банкянското Слънце се забелязва прогресивен регрес в мисловна дейност(или имитацията ѝ) и в изказ.
Интересното е, дали наистина Бате Бабуин се е запътил с такива прогресиращи темпове да се върне на клона или нЕкой виден съветник е решил, че подобно ниво е подходящо за набиране на популярност сред плебса. Ако е второто, то ще говори много тъжно за страната ни.

harmless
снимка на harmless

Трябва да отбележа, че в бедна и загнила България  пътищата са далеч по лоши от тези в Русия.

 

За пример, на долния линк има снимки на откриването и информация за нов руски път. Всеки нормален човек може да види разликата между нашата скапана магистрала и великолепния руски път

 

https://lenta.ru/news/2019/10/11/gdedoroga/

 

При това, откриват го не с 4х4 а с 2х2 :))  Въобще, рай !

Hey Joe

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=GN...

как се асфалтира в степите на Плевнелиев. . .

Пламен Пасков :

Йорданка Фандъкова, това е улица Тверская, на самия пъп на Москва. Вляво се виждат част от хотел Карлтън Ритц, следващата сграда е централният Телеграф (№7). Снимано е почти от Червения площад. Той е 100-200 метра зад гърба на камерата. Това е една от най-натоварените улици, с по 3 платна от всяка страна (общо 6). Няма такава улица в България. В нито един град. Даже магистралата е двулентова. Обаче вижте как се строи, и асфалтира – за един ден, преди стъмване. В Москва, и в Русия няма нито винетки, нито свинетки. Фирмата, която асфалтира, е ДЪРЖАВНА! Има го даже в името на организацията (ГБУ = Государственное бюджетное учреждение). Защо в Москва може, а в София не може? Защо в Русия може, а в България не можете, ГЕРБ? Бойко Борисов! И за теб се отнася! И за Лиляна Павлова със свинетките! / В Москва, а и в цялата Русия пенсионерите пътуват безплатно в целия градски транспорт.

 

FemtoA

 

И как се редят тротоари...

https://www.vbox7.com/play:39cb83d5ee

harmless
снимка на harmless

Hey Joe

 

Чудно. Защо ли не са приложили тази чутовна ,,, космическа дори, техника и ресурси в този руски път откриван от тази симпатична руска мамаша ? При това, споменатият руски път е открит след усвояването на средствата предвидени за него.

Моите5стотинки

...преди беше постно и грозно....

Ад мин

9.3 км за година и половина за 66 мильона. За колко години и за колко милярди ще се построят останалите 250 км? Задача за кандидатстващите 4-ти клас в СМГ (да не се бърка с ОПГ)

harmless
снимка на harmless

Станишев договори АМ Люлин за 380 млн лв. Величествени 19 км са това.  Близо три пъти по скъпо и при това има тунели. За чий Х (хикс) ГЕРБ не поръчаха 1-2 тунела на тия 9 км, а ? На този въпрос и икономически министър от правителството на Виденов не може да отговори !

Invisible

   Каня го Бойко на едно пътуване с влак.

   Ако иска, може и да го покара малко.

   Вчера за сефте си ползвах пенсионерското намаление и мога да ви кажа като ЗИП-а, че е неккъф ужас.

   Отчайваща мизерия във влака и тотална разруха около гарите.

   20 години не бях се качвал във влак, може да ми е почти без пари, но едва ли ще го ползвам скоро.

Hey Joe

Поредната порция "остроумия" на българиста-историчар:

 

Бойко Борисов: „Комунистите са правили почти вертикални пътища, за да не копаят…"

                               "…Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари..."

                               "За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за „Хемус“. Никой никога не е мислил да я прави...."

                               "…Ся изглежда лесно. Тук съм минавал, пръст, чакъл, насип… :

                               "...Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България…."        

Паисий2

Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари

Аз ли не съм в България, или само аз се минавам да плащам винетки?! Кажете бе, от къде мога да взема винетка без пари!!! А "тол" полицията за какво варди по пътищата и какво проверява след като се кара без пари?! 

Де гиди наглец!!!!!

Кара Колю

?"Де гиди наглец!!!!!"?

Не можа ли да изчака да минат изборите? А?

Ама и Корнелия се мота... Що не яхне враният конь Шарколия? Па да се сурне по тая мазна магистрала... И с ГоПрото да покаже всичките и ексиклици? Да ги постне у сурат-тефтеря, и всички да видят колко е постно мазното на Бочко?А?

HKAndersen
Сюрреализъм някакъв ! ? От София до Франкфурт ако пътуваш с кола единственият аборигенски участък е на Територията МУ. Ето "мазна" картинка от септември тази година. http://kachi-snimka.info/basic.php Участъкът е международния път София - Калотина , преди Драгоман !!! Не само че няма магистрала. Няма дори път , някакъв офф-роуд паваж от времето на Вълко Червенков ! Скорост на двежение 15-20 км/ч , колони от ТИР-ове и автомобили... Тикво-мутрата ви трябва да го е СРАМ от тази картинка. В рамките на 2500 км.няма друг такъв участък в ЕС дори нещо подобно няма !!! Всякъде е магистрала , дори сърбите са почти готови с магистралата от границата до Ниш , при несравнимо по-тежък терен ! Без да имат пари за крадене от еврофондовете...Тиквен срам.
Simplicissima
снимка на Simplicissima

пчелички

 

калинки

 

котараци

 

ейй, хора тука няма ли?

plamba
снимка на plamba
Чудесна новина ???

Влез или се регистрирай за да коментираш