facebook
twitter

Горещи новини

АЕЖ опровергаха, че са подкрепили Корнелия Нинова за ЦИК

919
Пресцентър на БСП

След като пресцентърът на БСП разпространи информация за среща на лидера Корнелия Нинова с представители на Асоциацията на европейските журналисти - България, на която според съобщението левицата и асоциацията са се обединили, че съставът на Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да бъде сменен, от АЕЖ обявиха, че на срещата не са заемали позиция за изборната комисия.

"Единствената обсъждана тема по време на срещата с лидера на БСП бяха промените в Закона за личните данни. Частта от закона, която формулира 10 критерия, с които всеки журналист трябва да се съобразява в работата си, създава предпоставки за автоцензура и цензура. Тази формулировка сериозно нарушава баланса между правото на свободно изразяване и правото на защита на личните данни и дава възможност на комисия от изпълнителната власт да ограничава свободата на словото. Това е поредният случай, в който изпълнителната власт получава възможност да налага санкции на медии и журналисти, докато Конституцията изрично предвижда, че това е единствено в правомощията на съдебната власт", се казва в съобщението на АЕЖ - България.

Тази сряда водещата парламентарна комисия по вътрешен ред и сигурност трябва да разгледа ветото на президента върху текстовете от закона, които касаят обработването на лични данни за журналистически цели и за целите на академичното, художественото или литературното изразяване. Очаква се БСП да подкрепи ветото. От асоциацията искат среща и с ГЕРБ.

Ключови думи:

АЕЖ, БСП, среща, ЦИК
20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЦИК: Има проблеми с доставката на машини за гласуване

25.05.2019

729 6
Корнелия Нинова: ГЕРБ опитват да спечелят служебна победа

24.05.2019

4753 142
Партийната субсидия е по-голяма гавра, отколкото мислехме

24.05.2019

Людмил Илиев

3097 5

Коментари

g_ringo

Дупецеливатели.

Pstr

Нинова да излъже? Невъзможно! Те каманистите нито крадат, нито лъжат 😁

TheBoss

Нинова не лъже никога. НИКОГА ! 😂

 

И Йончева не лъже. Ей на .. за офшорките не излъга хич.

PerlenFischer

Тази жена е толкова първична и неподправена.

Като излезнала от врачанските села.

 

Лoвkия

Що лъжеш ма, другарке?

TheBoss

Някой няма ли да обясни, че  Асоциацията на европейските журналисти - България са всъщност платени от ЦРУ и злите наглосакси и всъщност те лъжат ? 

onzi

аеж са си глътнали граматиката и бягат по тъча. а газетата манипулира, като не дава цялото изявление. ето пропуснатото:

След края на официалната част от БСП повдигнаха темата за предстоящите избори и заявиха, че ще търсят подкрепата на журналистите за осигуряване на честен изборен процес. Бе споменато и желанието на партията за смяна на настоящия състав на ЦИК.

 

Този въпрос обаче не е от компетенциите на Асоциацията на европейските журналисти и нито сега, нито в бъдеще АЕЖ  би заела позиция по темата. Единствените въпроси, които са в полето на действие, са тези, засягащи свободата на изразяване и състоянието на медийната среда. По тази причина, АЕЖ държи да опровергае твърдението от съобщение до медиите на БСП, изпратено в понеделник, че е подкрепила смяната на състава на ЦИК.

http://www.aej-bulgaria.org/bul/p.php?post=10251&c...

как от аеж са разбрали за края на официалната част - те не казват. подозирам, че на позитано нямат гонг, който да бие и да отмерва началото и края на официалните мероприятия.

 

вижда ми се твърде вероятно първо да са се съгласили с домакините си от бсп, а после да им е дошъл друг акъл.

 

между другото, от становището на аеж излиза, че те са поканили бсп. как те са поканили бсп, а са се срещнали на позитано, е мистерия някаква.

 

като цяло - гнус. европейскожурналистическа.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Ами ако не лъже?  Ако Нинова е останала с впечатлението, че тази асоциация подкрепя спазването на закона? 

Щото по тоз въпрос на сайта на АЕЖ пише...

АЕЖ-България не е заемала позиция по отношение на състава на ЦИК

http://www.aej-bulgaria.org/bul/p.php?post=10251&c...

 

Да прощават, но май не е ставало дума за конкретния състав на ЦИК, а за спазването на закона. Но щом настояват, че спазването на закона не е тяхна - на журналистите - работа, така да бъде. Ще знаем занапред.

 

 

Впрочем самата обидчива асоциация на сайта си е поставила ей такова подвеждащо заглавие:

След призив на АЕЖ: Президентът наложи вето върху Закона за защита на личните данни

http://www.aej-bulgaria.org/bul/

 

Ами ако президентът Радев е наложил ветото по собствено убеждение след консултации с юридическите си съветници? М? Президентът Плевнелиев дали би го сторил, та АЕЖ си приписва със заглавието решаващата роля?  🚬

 

 

Пантелей

Ако дее...

А бе, танурска му раб'та...😁

onzi

от сайта на бсп:

В тази връзка и двете страни коментирахме  необходимостта от спазване на закона и избор на нова ЦИК. Не разбираме острата реакция на представителите на асоциацията за една толкова важна тема, която засяга устоите на правовата държава и свободата на избора.

https://bsp.bg/news/view/15574-korneliya_ninova_za...

а бе оливация. аеж-ковска.

авакум 78

 

 

 

 

                    Слагачи , мила моя майнольо , слагачи . А , и подлайващи .

принцеса Даяна

Когато Сашо Дончев поиска среща с Цацаров и Г. Гергов им даде маса и два стола Нинова хвърли пиратката с "ЦУМ гейт" и изкара симпатичния БСП олигарх закоравял гешефтар. А кохато Гергов и предоставял същата услуга това било проява на "гражданска доблест".

Но тя никога не е лъгала, не лъже и няма да лъже! 👺

purkop

От съ мОрите?

Бауря рече - лъже!

Тчк!

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Чак сега отделих време на таз асоциация, щото не бях я чувала, но заради гръмкото ѝ название помислих за някаква европейска професионална организация със съответния клон в България.

Нищо подобно, господа и ти Даянче.

Оказва се, че и названието им е подвеждащо - става дума за някаква поредна родна НПО с подкрепата на фондация "Америка за България".  Пише си най-долу:

http://www.aej-bulgaria.org/bul/page.php?post=495

 

Впрочем, младежите от снимката са поискали срещата с Нинова, а не обратното. Надявали се да се срещнат и с Цецо. 

Айде... 

 

 

 

 

 

 

 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Какъв е смисълът на това, Симпли - че Нинова снизходила да приеме тези лоши хора, а те - понеже са гадно НПО, соросоиди, побийват негрите и прочее са и погодили подъл номер? Че и информацията на сайта на БСП трябваше експресно да се редактира заради тези гадове 😁

А такива хубави заглавия се появиха:

БСП със съюзник в желанието за смяна на състава на ЦИК

От Асоциацията на европейските журналисти - България се обявиха в подкрепа на искането

Асоциацията на европейските журналисти - България, и БСП са за смяна на сегашната ЦИК. Това съобщава партийният пресцентър след среща между лидера на социалистите Корнелия Нинова и представители на асоциацията.

Смяната на ЦИК трябва да се случи, защото така е регламентирано в закона, смятат от сдружението и от левицата. Нинова е призовала за обща и надпартиина позиция по този въпрос. "Ето, ние даваме пример, че законът стои над партийния ни интерес. Въпреки че имаме и сега квота в ЦИК, държим да се спазват законите на страната и незабавно да се пристъпи към нов избор", е посочила лидерът на БСП.

 

 

Pstr

Ами ако не лъже? Ако Нинова е останала с впечатлението, че тази асоциация подкрепя спазването на закона? 

То тогава съвсем няма основание да твърди, че тази асоциация я подкрепя 😂

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

А такива хубави заглавия се появиха:

 

Заглавията са дело и проблем на изданията (Икономист? ), Памфуцие. 

 

Колкото до "тези лоши хора", така ги наричаш ти. Аз само обърнах внимание, че не са част от някакво европейско професионално сдружение, а родна НПО, финансирана от фондация "Америка за България", видно от сайта им. 

Нататък всеки сам да си реши дали да се довери на НПО с очевидно умишлено подвеждащо название, което в търговията с храни се нарича имитиращ продукт.   

Аз им разгледах сайта внимателно и открих още ред смущаващи нещица, които не ми позволяват да им се доверя.

Памфуций
снимка на Памфуций

Нататък всеки сам да си реши дали да се довери на НПО с очевидно умишлено подвеждащо название, което в търговията с храни се нарича имитиращ продукт.   

Аз им разгледах сайта внимателно и открих още ред смущаващи нещица, които не ми позволяват да им се доверя.

 

Да, де - както казах - лоши хора, които др. Нинова благоволила да приеме, а те и забиват нож в гърба и внушават, че излъгала. Особено интересното е, че на срещата е присъствала и Елена Йончева, която освен всичко друго е и говорител на ПГ на БСП. И след края на срещата -  фалшива новина  😄

Може да видят и някои запазени информации в медиите преди опровержението на АЕЖ:

БТА:

Корнелия Нинова за срещата с АЕЖ: Коментирахме необходимостта от честни избори, спазване на закона и избор на нова ЦИК

24 часа:

БСП и Асоциацията на европейските журналисти-България: ЦИК трябва да бъде сменена - 24chasa.bg

А тук четем:

https://news.bg/politics/gerb-krieli-stremezha-si-...

С представителите от Асоциацията на европейските журналисти-България беше обсъден и въпросът за честността на изборите. От Асоциацията и БСП единодушно приеха, че ЦИК трябва да бъде сменена, защото така е регламентирано в закона.

Та не е само Икономист. Просто медиите се довериха на съобщението на пресцентъра на БСП и думите на Нинова.

 

Пантелей

Стига си въртял ръждясалия ханджар в снагата на снажната БСП(к) 😁

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Тези със заглавията много бързо приключиха темата. 

Дали защото младежите от асоциацията се изложиха, като настояха, че ги интересувала само свободата на словото, но не били компетентни по въпроса да се спазва ли законът или не... 

Или с други думи искат свобода на словото, но са некомпетентни да я използват. Или като циганина - много искат, ама нямат желание. 🚬 😄

Влез или се регистрирай за да коментираш

×