facebook
twitter

Горещи новини

БСП: Ще защитим Елена Йончева в Брюксел

Корнелия Нинова призова за обща и надпартийна позиция относно смяната на сегашната ЦИК
1657
Илияна Кирилова

"В момента сме свидетели на груба цензура от страна на ГЕРБ. През последните години има много случаи на засягане на журналисти, които си позволяват да критикуват властта и да споделят различно мнение. Въпросът за ограничаване на свободата на медиите и човешките свободи е принципен, а не партиен."

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с представители на Асоциацията на европейските журналисти-България в централата на партията на " Позитано"20, съобщиха от БСП.

На срещата присъства и говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. Нинова заяви, че срещу Йончева е организиран политически процес заради филмите ѝ и разследванията срещу корупцията на най-високи нива.

"Ние ще я защитим и в Брюксел, пак по същата причина - да не се ограничава правото на хората да си казват мнението и да вадят данни за корупция, да не се използва прокуратурата за натиск", категорична бе Корнелия Нинова.

С представителите от Асоциацията на европейските журналисти-България беше обсъден и въпросът за честността на изборите. От Асоциацията и БСП се обединиха около становището, че смяна на ЦИК трябва да има, защото така е регламентирано в закона. Нинова призова за обща и надпартийна позиция по този въпрос.

"Ето, ние даваме пример , че законът стои над партийния ни интерес. Въпреки че имаме и сега квота в ЦИК, държим да се спазват законите на страната и незабавно да се пристъпи към нов избор”, каза още Нинова.

"Поемам гаранция, че ПГ на "БСП за България" ще подкрепи ветото на президента върху текстове от Закона за защита на личните данни. Някои текстове от този закон налагат цензура на свободата на словото. Ако бъде преодоляно ветото, ние ще сезираме Конституционния съд. Има основания да смятаме, че се засягат основополагащи и конституционни права на свобода на изразяване и достъп до информация", категорична бе Нинова.

Според нея ГЕРБ често се позовават на европейски регламенти и правила, но е станало практика да вкарват в законодателството и неприемливи текстове, които нямат нищо общо с европейската практика. Корнелия Нинова добави, че по този начин ГЕРБ крият истинските си намерения за авторитарна власт зад европейските норми.

20

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Корнелия Нинова: ГЕРБ опитват да спечелят служебна победа

24.05.2019

2936 96
Партийната субсидия е по-голяма гавра, отколкото мислехме

24.05.2019

Людмил Илиев

2191 5
2500 наблюдатели са регистрирани за евровота

23.05.2019

274 8

Коментари

JR

Боц!📢

protor

По-скоро ще я скрият в Брюксел.

JR

Кого, Лилето ли? Или Румянка?

Zmeja

Ако БСП не включи Станишев в листата си за изборите гарантирам 7 избрани евродепутати, а ако го включи - 4. Ако постави Станишев начело на листата - 2.

Напред към изборна победа!

last

 

Много си прав!!!👍

Дано се усетят - макар се съмнявам - Станишката не е загубил влиянието си в партийните редици. Макар да е срам за "лявата идея" и в международен, и в български план...

принцеса Даяна

Станишев е враг на БСП и Нинова е враг на БСП, би трябвало да са "партнери" и войната между тях е уникална. Йончева е муле на Станишев и муле на Нинова и тя дали знае вече чие муле е?

muncho1876

 При такива "защитници" не ти трябват врагове

ArcheoBG

Какви филми и разследвания има Йончева, която по нейни думи не знаела какво е пране на пари?
До сега само димки хвърля. Какво стана с острова на Бойко в Гърция и къщата му в Барселона?

Памфуций
снимка на Памфуций

Имаше един филм за оградата по границата с Турция. За друг не се сещам. Имаше разследване за дрийм тима , свързан с Д. Добрев, в Хасково. Скандалът , свързващ Йончева с източването на КТБ, бе раздухан точно от Добрев, в резултат на разкритията на Йончева за Хасково.

purkop

Просто Уики

През 2012 г. със своя екип 16 дни снима живота в Халеб по време на гражданската война в Сирия.

Известна е с репортажите си от най-горещите точки на света, между които конфликтите в Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и др.[2] Снимала е филм за българската база Свети Климент Охридски в Антарктида, за ромите в Лом, за футболиста от ПФК Левски Мариян Огнянов и др.

Автор е на четири документални филма за събитията в Украйна (Евромайданът, започнал през ноември 2013 г., и последвалата война в Донбас). През септември 2015 г. президентът на Украйна Петро Порошенко подписва забрана за влизане в страната на 388 политици и журналисти. Сред 41 журналисти и блогъри от цял свят попада и Йончева. След протести от страна на авторитетни хора и организации, между които и Комитетът за защита на журналистите[3], забраната за Елена Йончева и още 28 журналисти е отменена

ArcheoBG

Кой я преследва заради тези й филми?

Васик

Нямам обяснение защо БСП иска да участва в евроизборите. Едното предположение е, че БСП ще участва на олимпийски принцип. Другото предположение е, че БСП ще участва в евроизборите, за да прави сечено на Бойко Борисов. Единственото, което смятам за невероятно, е че БСП ще участва в евроизборите, защото поддържа политиката на ПЕС.

генек

Брюксел НЕ ПРЕСЛЕДВА Йончева. Брюксел може и трябва да информирате. А защита ще е контрапроцес в Страсбург. Макар няма да има процес изобщо. Идват избори, пак избори и после избори. Идва и нов главен прокурор и надали ще се сбъдне мечтата на Гешев за главенство...

Със сигурност обществото ще има тогава други - много по-важни и страшни от 700 000 лева проблеми. Дори и от барселонска къща...

---------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Диагностик

Доня Корнело, кажи как ще издържате това недоносниче - партийната ви телевизия? Пълна скръб е!!! 

Искаш държавата да управляваш... 

Язди си коня и си брой парите. 

Спаc

С денги* и обръчи. И с денги от обръчи.

_________________________________________

*да не се бърка "денги" с "рубли". Честичко в руската история рублите са служели основно за уплътняване на прозорци и за подпалки. Денгите са друго нещо, най-често зелено на цвят и с ликове президенти на омразния супостат.

Лoвkия

Доня Корнело, кажи как ще издържате това недоносниче - партийната ви телевизия? Пълна скръб е!!! 

Уф, пак забравих да кажа на оператора си да ми я пуснат...😒

onzitam

Другарката Елена я "лъзнаха" по пързалката и тя това тепърва ще го разбере.

Мога да се обзаложа, че....точно преди вота ще стане ясно, че информацията и за "Ало...Банов съм" е манипулирана и невярна. Свидетелят ще се откаже от показанията и КРАЙ на мечтите за Брюксел!

Активно мероприятие на 100%, на което клъвнаха цели ДВЕ КОКОШКИ!

Пантелей

Ъ, сига, де? Другарката Корнелия вика - ейгу, демократичната преса е с нас... начи сме много...

Пък демократичната преса - наопъки вика: Стига лъга, мааа...

Ъ де?😁

Сократ-май

Другарката Елена я "лъзнаха" по пързалката

Или по-точно вкараха я в ролята на Янето.

Спомняте ли си го онзи субект, дето редовно му пускаха флашки в пощенската кутия? И дето щеше да уволнява Боко.

 

Лoвkия

Аз ако съм на Ленчето, още утре пускам филма за Бацевата къща в Барцилона.

А вдругиден - за гръцкия остроф.

Само така ще затвори всички кофти усти и ще отвори още повече тая на шефката си.

Ако изобщо е възможно, де...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×