Quantcast
Адемов: Предложението за първия ден от болничния не е легитимно | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Адемов: Предложението за първия ден от болничния не е легитимно

Според шефа на социалната комисия в НС, идеята е посегателство върху правата на работещите
660
Илияна Кирилова

Предложението първият ден от болничния да не се плаща е направено по недостатъчно легитимен начин. Това заяви Хасан Адемов (ДПС), председател на парламентарната комисия по социални въпроси, пред Би Ти Ви. Според Адемов предложението не е обсъждано от Министерския съвет и Националния съвет за тристранно сътрудничество, както би трябвало. Той изрази учудване защо въпросът не е бил повдигнат при внасянето на бюджета на Държавното обществено осигуряване и на държавния бюджет в Народното събрание.

Хасан Адемов коментира  още, че неизплащането на първия болничен ден е посегателство върху осигурителните права на работещите, след като те заедно с работодателите плащат солидарно вноска за този риск. Затова и трябвало да се увеличи контролът при издаването на болнични, защото имало много случаи на фалшиви такива.

Предложението за неизплащането на първия ден на болничния беше направено от управляващата коалиция в края на миналата седмица.  Първоначално от мнозинството не уточниха кой е вносител на законопроекта, след което от ГЕРБ и патриотите си прехвърлиха отговорността кой е дал идеята за ключовото предложение.

Още

Партията на Трифонов съвсем стопи шансовете за кабинет

29.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

58904
ИТН е спечелила изборите с най-малко вложени средства

08.09.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3327
Съдят германците с кемпера за строежите на Алепу и Росенец