Quantcast

Медия без
политическа реклама

8 души са загинали при пожар в хотел в Одеса

17 Авг. 2019
EPA/BGNES
Владимир Зеленски

Осем души са загинали и десет са пострадали при пожар в хотел в украинския град Одеса, съобщи  БНР като цитира ТАСС. Четирима от пострадалите са в критично състояние. Информацията за инцидента е на украинската Държавна служба за извънредни ситуации. Пожарът избухнал тази нощ на втория етаж на хотел "Токио стар" и обхванал площ от 1000 кв. метра. В гасенето му са участвали 65 пожарникари и 13 пожарни коли.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че отговорните за пожара ще бъдат наказани и че лично ще контролира ситуацията. Той заяви това в съобщение на официалната си страница във Фейсбук, допълва агенция Фокус.

"Отговорност ще поемат не само преките виновници за пожара. Ще отговаря и Вадим Черни, собственикът на така наречения хотел. Лично аз ще се погрижа наказанието да е в съответствие със закона и изискванията на справедливостта", заяви президентът. Зеленски подчерта, че човек не може да постави собствената си печалба над човешкия живот.

Премиерът на Украйна Владимир Гройсман от своя страна инструктира "незабавно да започнат мащабни инспекции по местата за отдих, особено на хотели и курорти".

Полицията е започнала наказателно дело по обвинения в „нарушаване на изискванията за пожарна безопасност“. Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна съобщи, че през юли тази година е трябвало да се извърши проверка на хотела, но собственикът не е разрешил тя да се проведе.
 

Ключови думи:

Одеса, хотел, пожар