facebook
twitter

Горещи новини

30.62% за ГЕРБ, 24.59% за БСП при 95.2% обработени протоколи

10766
Илияна Кирилова

Пет партии изпращат свои представители в новия Европейски парламент, като ГЕРБ води убедително пред БСП. Това сочат най-новите резултати от евровота при обработени от Централната избирателна комисия 95.2% от протоколите. 

 

За ГЕРБ са гласували 30,94%, а за БСП - 24, 24%. ДПС печели 16,36% от гласовете, ВМРО - 7,42%, а "Демократична България" - 6,24%.

Под изборната бариера остават "ВОЛЯ - Българските родолюбци", Патриоти за Валери Симеонов", "Път на младите" и т.н. 

От ЦИК съобщиха, че към 17.30 ч. в неделя избирателната активност е 26,22%, или 1 683 505 гласоподаватели. Най-активни са били имащите право на глас в Кърджали. Отбелява се по-ниска избирателна активност в сравнение в предишните избори за Европарламент през 2014 година.

От ЦИК очакват точното разпределение на българските евродепутати да стане ясно на 29 май.

7 медии са наказани, тъй като оповестили прогнозни резултати преди края на изборния ден

 

 

 

 

 

Ключови думи:

избори, ЕП, ЦИК
170

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фон дер Лайен обеща дарове на всички в Европарламента

17.07.2019

70
ЕП ще гласува кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК

16.07.2019

749 12
ЦИК обяви Красимир Ципов за депутат

11.07.2019

1900 5

Коментари

Страници

Шумахер

Снощи до късно се запознавах с постовете Ви. Повечето бяха точни, други - убедителни. Имаше и откровено просташки! Защо им беше на авторите им? Като пример ще посоча Ловкия - защо трябваше да се заяжда с Асол? Всъщност Асол може да се защити твърде успешно сама. Да напомня на Ловкия -  има и природосъобразни начини за онаниране...
Много хора си съдраха задника да правят сметки и да оригиналничат! Запомних едно простичко и ясно обяснение. Беше на "МногоУмния": 
"Никакви топки за забиване не могат да променят демографската катастрофа. Няма хора, за да гласуват човешки. Останаха дегенератите." Затова мисля, че всичко може да свърши в родината, но помиярите никога! 
Аз ще направя само една проста сметка: всякакви кръчмарски тарикатлъци и бакалски сметки за победа на която и да е партия, наричам простотия! Нещо повече - подкрепям Параграфа, който отбеляза неведнъж, че тези избори са безмислени! 
Когато имаш 32% при 29% активност означава, че фактически си на власт с около 11% от избирателите в страната. 11%!!! Това дали е смешно или трагично, преценете Вие. На Мутрьо му отива - 11%!
Ще го кажа и по друг начин: от 6 355 633 с право на глас, Мутрьо управлява по волята на около 700 000... Даже спрямо резултатите от последните парламентарни избори има към 450 000 гласа по-малко! Така че и през ум не ми минава, че Борисов бил победил...Той нека се дуе като пуяк, това е типично за наистина простия човек!
С други думи, българите не видяха в престъпната БСП  алтернатива, но също не видяха и реална, перспективна алтернатива в двете БКП-та.
Мисля,че управляващите имат опростена представа за света! „Опростена представа за света” е усложнен начин да се каже на един прост човек, че е много прост. Предполагам, че си го знаехте. Както и да е. Мисълта ми беше, че ако ежеминутно ни облъчват по телевизора с опростени представи за света, ние, колкото и да сме невъзприемчиви… Всъщност, ние за простотиите сме много възприемчиви. За умните работи сме по-трудни...
Истината е, че макроикономическата ситуация в страната действително е стабилна, но нека погледнем на какво мизерно равнище е постигнат подобен баланс. По-тъжно стабилна може да бъде само тишината на гробищата!
И накрая - нямам никакво намерение да отговарям или споря за тези избори по никакъв начин с когото и да е! Мнението ми - по-горе. Ако някого го интересува. 
Чета, че един от матурантите, които преди 2-3 години писаха съчинение върху "Книгите" на Атанас Далчев научил: "От много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия". Ей, това се отнася за вас. Аз само пиша…

 

П.П. Този послеслов пиша 36 h по-късно. Някои от числата по-горе станаха по-различни през това време, но по същество нищо не се промени. Когато писах поста бяха известни горните данни.

Sine_metu

Дай го накратко, братко. Само числа

Подкрепа за всички партии в сегашния парламент - 45%

ГЕРБ взе цялата власт с 22%

Заедно с ортаците - 26%

Уточни днешните резултати - 9% за ГЕРБ. С тенденция към 8%

 

Изводите са ясни.

На който не му е ясно - диктатурата на БКП имаше над 70% подкрепа

Предводител на ...

Бая чаршаф като за 7:30 сабале ...

Некъв ранен зор усЯщам. А няма защо ...

Добрата вест за здравите сили е, че популистко-патрьотичните антиевропейски партии сбират близо 70% от гласовете. Как се разпределят помежду им не е толкова съществено. Важното е циганите и педалите да продължават да бъдат главните виновници за дереджето ни.

Zmeja

При тази ниска избирателна активност да спечелиш с 5-6% повече, при 70% негласували, си е победа съмнителна. Да получиш 1-2 евродепутати по-малко е почти без значение за вземането на решения в ЕП. Но да изхвърлиш председателя на ПЕС Сергей Станишев от листата чрез принципа на преференциите би била  голяма стратегическа победа за БСП и европейското ляво.  А дано!

Не случайно десните у нас толкова са се загрижили за Станишев и само за него говорят.

торбаЛан

Готов съм да се обзаложа, че след преференциите Станишев, ако не е първи, ще е втори, максимум трети.

Zmeja

Може, ама надали. В петък някой беше пуснал в пощенските кутии на блока листовки, в които не се агитира да се гласува за БСП, а да се гласува с преференция за Станишев. Не вярвам това да е по инициатива на "Позитано" 20. Явно на някой много му харесва ПЕС да е това, което е.

торбаЛан

Давай да доразвием идеята тогава. Всички отвратени гербаджии са гласували преференциално за станишев, за да подливат вода на Нинова.

TheMull

Има живи хора, които си спомнят кога ОФ започна да печели с >97%. В момента дереджето ни е същото. Пак да потретя : PONR Point Of No Return ! Такива ще са резултатите от тук нататък. Докога - никой не може да (по)знае.

Скитник-1

👍

Sine_metu

Глупости. Пропаганда. Медии.

Никога ОФ не е печелил с 97%.

Толкова и > гласуваха.

Има статистика. Подкрепа 65% - 75%.

Диктатура, какво да правиш. Друго си е с едноцифрено одобрение.

 

Gautama
снимка на Gautama

Гледайки резултатите, стигам до логически абсурд:

 

1.ГЕРБ спечели - значи идиотите на територита са твърде много.

2.БСП не спечели - значи идиотите на територията не са твърде много.

 

От разнообразните коментари на политици и социолози, харесах един, който според мен заби  в десятката:

""изборите показаха, че БСП не може да бъде алтернатива. Докато тя е основна опозиция, ГЕРБ ще управлява вечно"" /цит. Радан Кънев/.

Естествено г-н Кънев искаше да ни хлъзне към припознаването на неговата дружинка като бъдеща алтернатива, което си е загубена кауза според мен.

 

 

 

mr_self_destruct

Радан можеше и да е опозиция, ако не бяха предизборните трикове.

Sine_metu

Десятката бе на Огнян Минчев

 

„Българинът си знае, че във властта се краде по много и постоянно. Господин Борисов опакова това в привлекателна обвивка.“

 

Резюме на „прехода“. А той знае, нали му е месия, стожер и трегер

Здравка
снимка на Здравка

и пожарникар.

ЗИП
снимка на ЗИП

Много готини избори особено в европейски мащаб !

 

"Крайнодесните" ако се обединят са почти наравно с ЕНП !

 

А след очакваната тройна ламя - ЕНП, ПЕС, АЛДЕ, на следващите избори "крайнодесните може да отидат и на 300 плюс места в парламента.

 

Макар, че дори сега хич не е ясно дали ЕС няма да бъде тотално блокиран от тази огромна франментация. Макрон става истински "брокер на властта". Момчето на Ротшийлд все пак, знае ги тези работи....

 

:))

 

Иначе прекрасна Марина,прекрасен Матео, прекрасен Найджъл, дори австрийските "крайнодесни" не пострадаха сериозно от скандала.

 

Въобще бъдещето на Европа е добро !

 

:)

Rendeto

Само не е станало ясно че такава Европа е добра, но за Путин :)

Игор
снимка на Игор

Прекрасен ЗИП 🐔

ArcheoBG

Другари, научете се да губите с достойнство.

Ако БСП бяха спечелили изборите, вече щяхте да вкарвате Боко при бай Ставри така, че не ми обяснявайте как тези избори нямат значение.

SvSophia
снимка на SvSophia

Бургаска област:

ГЕРБ: Бургас, Средец, Поморие, Приморско, Царево и Камено

БСП: Карнобат, Созопол, Несебър и Малко Търново

ДПС: Айтос, Руен, Сунгурларе

SvSophia
снимка на SvSophia

Проф. Иво Христов беше прав, но само донякъде:

 

Не са 80 %, господин професоре, около 70 % са. И не за друго, а защото:

 

ако тези 70 % си бяха направили труда да отделят тридесетина минути, за да отбележат последното квадратче от изборната листа, щеше да има - може би, все пак, поне някакъв, разпознаваем, заявен категорично - ясен сигнал и силен знак  или силен сигнал и ясен знак /или както там беше ойроклишето/.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
При 30 % избирателна активност + 30 % гласували за шайката , от 6 350 000 с право на глас , сметката е много проста и показателна. Мутрьо печели евроизборите със смешните 600 000 гласа /9 % от имащите право на глас/ , което си е детска задача за него. Реално при нужда ОПГ то можеше да докара /и Е докарвало!/ един милион ! Така че вчера гербавите дори не са "напрегнали сили" докрай. Факт. Само държавната и общинската администрация - пряката хранилка на мутрите , по разни сметки е между 200-300 хиляди двуноги. Добавете придворните на властта фирми , "усвоители" на евросредства , добавете близките и роднините им , зависещи от тях ! Добавете ромовете - основният резерв на батката на всеки избор след 17 ч ... Ако потрябва разбира се ! Вчера изобщо не се е налагало , така че са спестили пари... И сметката им излиза ! Вари го , печи го , ОПГ-то винаги имат 1 милион гласа ! 15 % от имащите прави на глас са им гарантирани. А с това могат да си осигурят всякаква "победа" на всеки вид избори. Останалите 85 % от населението могат да духат супата. На първо място заради "гъбарите" , които с мързела си да не гласуват , фактически гласуват за Мафията. На второ /а можа би също първо/ място заради демографската катастрофа ! Както вчера писах , просто няма човешки материал на територията , който да упражни СВОБОДЕН вот. Или пъплят зависими роби , или българите са се изнесли зад граница... И още един важен аргумент , който лежи на гърба на БСП. БСП заложи на критичната кампания и фокусира вниманието върху грабежите и далаверите с имоти на Шайката /скандал който тръгна НЕ от БСП/ ... За населението в една нормална европейска страна това би било разтърсващ сканадал , при който ще се повлияят не само някакви евроизбори , а ще падне правителство ! Ще фърчат оставки ! Ще има осъдени на затвор ! Пример , за много по-малко от имотните далавери у нас , в Австрия падна правителството ! Но не. Това не касае двукраките на територията ни. За тях каквито и да е кражби , далавери , престъпления , щом ги върши Батенка /икона !/ , те нямат значение. Любов ! Любовта не се бори с рационални аргументи и БСП това не го оцениха. Образно казано БСП изпращаха посланието "Не гласувайте за ГЕРП , гласувайте за нас , защо ГЕРП много краде !" ... а двукраките , част от този милион за който говорих , им отвърнаха " ГЕРП и да краде , и да лъжи , и да са дебили , и да закопават страната ... НИЕ ПАК ЗА ТЯХ ще си гласуваме , пък , на !!! Защото си ги обичаме. "
торбаЛан

Много си умен. Греп може да ги крепят и 2 (два) процента и пак ще са на власт, докато не се намери читав лидер, който да ОБЕДИНЯВА, а не да разделя. Толкоз!

slavabg

Ха ха ха, мигар откакто съм се родила не чувам спорове на ЦСКА - Левски 😆

 

Вчера беше нещо подобно, превърнаха едни смотани избори в супер важни, незнайно за кой... накрая никой не се интересуваше, кой всъщност влиза в ЕП. 

 

😂

Rendeto

Коментарът на Много Умен е в контра позиция на никнейма който си е избрал. Ако това е анализа на това което се случи на изборите, БКПе обречена.

ИвКо

Естествено г-н Кънев искаше да ни хлъзне към припознаването на неговата дружинка като бъдеща алтернатива, което си е загубена кауза според мен.

Не ни хлъзга към никъде и много точно се изказа. БСП не може да е алтернатива на ГЕРБ защото дори и да спечели избори няма с кого да управлява, а идеята да спечели с над 50%  може да се роди само в много болен мозък.

ако тези 70 % си бяха направили труда да отделят тридесетина минути,

Ми ако тези 70% са проявили евроскептицизъм? Да не гласуваш на Парламентарни избори е едно, негласуване на Европейски избори не е точно същото. По голяма избирателна активност на европейските не ти дава повече депутати в Европарламента, тогава за какво?

Sapienti_sat

Даде ви пари Баце ви и хайде да пътувате, гиди сархоши със сархоши!

А на някои не ни даде и на - гласуваме! А към своите очевидно е бил най-стиснат! 🍻🎉

ПГеоргиев

Шумахер, добре казано.

Но всичко това, както и много коментари от вчера, незнайно защо, а може би и логично, препращаха емоциите като към победа или загуба на местни или парламентарни избори.

Логично, защото цялата кампания и на ГЕРБ, и на БСП се проведе, залагайки на вътрешните проблеми.

Докато социалистите още в началото започнаха атаките на местна почва, ГЕРБ се опитаха да наблегнат на проблемите и успехите на европейска. 

Но, когато социолозите дадоха паритет и дори лек превес на БСП и ГЕРБ обърна плочата. Намеси се лично Борисов и започна да агитира, като използаше вътрешната политика за коз - познатото раздаване на пари, магистрали, откриване на цехове. 

Основното, ЕС, Европа, политика, останаха на заден план.

26% избирателна активност е комай най-ниска в ЕС. Но нормално, българинът му е през главата за  някаква си обща европейска политика, която бълва безсмислени и абсурдни решения. Той иска да види по-висока заплата, по-добри пенсии, добро здравеопазване, образование, да се раждат деца - все неща, които ЕП не може да реши.

Големите страни Франция, Германия, Британия, Италия, Австрия имат над 50%, че и повече.

След тези избори бъдещето на ЕС вместо да се изясни, става по-неясно.

Франция е на Льо Пен, Италия на Салвини, Британия на Фарадж, - все евроскептици, антиимигранти.

Все страни, които няма да се подвоумят да разделят Европа на две, три или повече скорости.

Изводите ще си ги правят партиите и политолозите.

Но ако ГЕРБ решат, че победата им е с малко, но завинаги и не променят кардинално поведението си, то на следващите избори активността ще е 15-20% и победата им ще е с 200 000 гласа.

200 000 ще определят политиката и живота на останалите 6 милиона.

Sine_metu

200 000 ще определят политиката и живота на останалите 6 милиона

 

Не бъди толкова сигурен. Животът пълни и най- празните глави.

Може пък да се сетят за това, дето го дудна от година и половина - 30- годишната диктатура се дължи на Изборния кодекс и ще продължи до момента, в който не запишем 3 изречения там

Sine_metu

П.П. Да не пропусна да напомня тричките

 

Единна национална листа, персонифицирана, без райони, привилегии и ограничения. Единствено условие за включването - подписка с 1 000 души. Задължително гласуване.

slavabg

Много приказки за празни избори!

 

Българинът не се вълнува от европейския парламент, това ви казаха... който се интересува от Европа, вече е там 😆 останалите ги боли ханша!

 

На кметските избори нещата ще са интересни, много от резултатите вчера ще се изпарят, активността ще е минимум 50 %, а колкото до БОКО - беше си се впрегнал максимално, за да вкара правилните хора в ЕП, това му беше задачата поставена от Меркел и той се раздаде в излишък!

 

Това само може да ви говори, колко много губи той 😉

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×