facebook
twitter

Горещи новини

14-годишно дете загина в София, пометено от джип

2078
БГНЕС

Джип помете две момичета на 13- и 14-годишна възраст на столичния булевард „Никола Вапцаров”. Инцидентът е станал около 19:40 часа в близост до пешеходна пътека в района на болница „Токуда”, на участък, обозначен със светофарна уредба. На мястото са изпратени линейки, които са транспортирали пострадалите до две лечебни заведения - "Пирогов" и "Токуда". По-късно едното от момичетата е починало.

Джипът се е движил в най-лявата лента на булеварда. В него са пътували баща и син, съобщи Нова телевизия. Движението в района е спряно. На мястото на инцидента са патрули на Пътна полиция.  Предприети са процесуално-следствени действия.

Пред БНТ шофьорът на джипа разказа следното: "Не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха". По негова преценка е карал с 50-60 км/ч. "Нямаше задръстване, идвах от съседния светофар, завих надясно и оттам до тук не може да се вдигне някаква висока скорост", казва мъжът.

При друг инцидент вчера кола на НСО блъсна 14-годишно момче.

Ключови думи:

пешеходец, дете, катастрофа
33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кобе Брайънт и една от дъщерите му загинаха в авиокатастрофа

26.01.2020

1974 8
Ирански пътнически самолет се запали във въздуха

26.01.2020

1028
Верижна катастрофа блокира АМ "Марица"

26.01.2020

468

Коментари

Страници

Хумангоид

Това уточнение "близо до пешеходна пътека" означава единствено, че не е било на пешеходна пътека. Какво отношение има към трагедията и защо непрестанно ни го набиват в главите?

fractal

Няма ли вечерен час за децата какво правят по улиците нощно време

Доц.Трътлев
Johnny2965

Жалко. Прави са психолозите, които твърдят, че до 14 години човек не е в състояние да оцени рискове, но които се излага, предприемайки някакво действие.

peniko

А в някои държави е до по-голяма възраст - визирам САЩ където им дават книжки на 16, но не могат една бира да си купят до 21 (легално). А инак възрастта си е рискова - те действат на принципа "Сила есть ума не нада". Моят най-голям внук (на 11) вече ми мърмори "Дядо, ти много обясняваш и се страхуваш. Просто го правиш".

редник

Жалко за децата, но явно не са достатъчни часовете по безопасно движение...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...като се съберат на едно място много джипове и много деца на едно място...така става...

 

...или трябва да се намалят децата в София...или джиповете и колите на НСО...

 

...аз бих увеличил данъка на колите в София на примерно 1000 лева минимум в зависимост от мощността на МПС-то...ето Бойко им построи метро за чудо и приказ...за какво са им коли...само да се избиват едни други...има и автобуси, трамваи...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Почна коледното изперкване на народонаселението.

Първо си изпразват главите, после се разбързват с колите и накрая се изпокарват в къщи.

Но през цялото време са гневни. За всеки случай. Да не би да се замислят над живота си. Коледа е време за равносметки. Мръсно време.

Може да се използва за изхвърляне на боклука.

sanivelev
снимка на sanivelev

Където слагат светофари, трябва да махнат пешеходните пътеки. Иначе хората ще минават на червено, мислейки си, че са на пешеходна пътека.

Johnny2965

Интересно предложение. Вие някъде виждали ли сте светофар за пешеходци без пешеходна пътека?

Умберто Жеко

Нe е било 50-60 км 

Задължителни видеорегистратори!

тютюн

Децата са се прибирали от училище. Най-вероятно са гонели автобус, спиращ на отсрещната спирка. Тоя светофар масово се ползва от учениците от НПМГ. Деца на 13-14 г. Защо: като натиснеш бутона за пешеходно преминаване трябва да чакаш 1-2 минути, за да светне? Няма кръстовище. Децата нямат търпение, особено като си изпускат автобуса. А автобусите не минават на 5 минути. Защо: при масовото приеминаване на деца тая дупка между мантинелата и ограждението си стои и се ползва от години от тичащи за автобуси деца? Общината, малко мислене няма да ви навреди. В София трафикът винаги има предимство, пешеходците да се оправят. 

редник

Общината, малко мислене няма да ви навреди.

 

Я-а, имаме и оптимист във форума...    ;)

Кара Колю

"14-годишно дете загина в София, пометено от джип"

Оффффффф... УУУфффффф

 

България ли уби дете? Или джипът?

"На 17 март 2001 г. по първите страници на вестниците излезе заглавие "България уби дете". Днес гледам принципно различно заглавие - "Джип уби дете". Тогава гневните и заблудени софийски таксиметрови шофьори блокираха парламента и това постави началото на края на управлението на Костов."

vetov

Смисленото заглавие е - "Дете загина, пресичайки на червено".

 

За един ден пострадаха три деца пресичащи на червено.

Решението е бащите им да ги научат как се пресича, а не да обвиняваме джиповете, НСО, Президента, Кмета или който и да е друг, само да си намерим оправдание, като стане белята. А тя е неизбежна, докато я караме така ....

rorik

Черен Кольо , ти пък ги подсещаш че само за това не са протестирали да свалят Баце.

 

 

На мен ми направи добро впечатление  шофирането на софиянци.

Често пресичам на една много опасна пешеходна пътека . Още като започвам да се оглеждам шофьорът спира  и ме чака да пресека. Това не го правят местните.

Аз имам предложение. Държавата е приела някакви закони.

Държавата съди и двете страни , парите отиват в държавата. 

Никой на никого нищо да не плаща .

И в предната тема по тоя повод казах . Родителите са родили деца и ги хвърлят на боклука , като не ги възпитават.

И получават присъдите се веднага на момента.

Вселенския разум  така е решил. Не зная кой е по наказан . Тези деца ли, родителите им ли ,  или хората които са ги убили?

Старите хора имаха една приказка . Умрелият си е умрел , да му мислят живите. 

Какво да направим?

Да събират децата от входа на блока ли и да ги връщат пак там ли?

Пак ще има сакатлъци.

тютюн

Моят опит със "софиянци", дето по празници оставят София празна, е 50/50. Дори да съм стъпил на пешеходната пътека или на зелен сигнал на кръстовище, едната половина шофьори минават, ако преценят, че е вероятно да не ме прегазят. Дори не ме поглеждат, а нарочно си гледат напред. Така че - не разчитай. В държава с мафиотизирано управление, безнаказаност и преобладаващ атеизъм, как да е. 

ИвКо

Последните промени в правилата за движение в полза на пешеходците дадоха на последните повече свобода и самочувствие, което им изиграва лоша шега.

vetov

Даже не промените в правилата, а безумните им коментари.

 

вила

Лека пръст на детето, то не е загинало, А  е убито, по традиция на тази територия без държава вече, убийците ще се отърват ненаказани

тютюн

Там булевардът е така осветен, че нощем е като ден. В тая лява лента никой не кара с 50. Пътят е сравнително скоро ремонтиран. Набират, за да летят вече на моста, където пешеходци не може да има. 

fractal

Децата трябва да носят светлоотразителни жилетки през есенно зимния период когато сутрин и вечер се стъмва рано

МВР какво пази децата или шофьорите които са пълнолетни и са дали много пари за коли а не спазват закона и правилника за движение по пътищата

Johnny2965

За гоненето на автобуси и въобще за бързането.

Автобусите по всяка линия имат разписание, което е достъпно за всеки. Остава и малко разум, за да се прецени времето, в което човек трябва да се отправи към спирката.

А бързат тези, които закъсняват. Закъснението най-често е следствие от неразумно планиране на поети ангажименти.

тютюн

Мда. 13-14 годишни. Разписание. Търпение. Планиране. Разбиране за проблемите на общината. 19 ч. Глад след училище. 

ПП В София, по тези линии, автобусите не идват по разписание. А за натоварените часове - дума да не става. Това не ви е метро. Там не е помислено достатъчно за преминаването на много деца, на малолетни деца.

Но приказките са излишни. Смирение трябва. 

ловkия

 В София, по тези линии, автобусите не идват по разписание.

Лъжа.

А за натоварените часове - дума да не става.

В натоварените часове наистина понякога не идват навреме заради Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов, които карат в буслентите, нали така?

тютюн

Лофко мнение, ама нали го виждам всеки ден. Бус лентите кой да ги разчисти? Гербавото управление в София е пълно безумие. Сори, че вероятно си некъф общински служител, заслужил по партийна линия. 

ловkия

Ми нали и аз го виждам всеки ден, а ти чакай кюстендилската да дойде да озапти хилядите чесъни, немалко от които и нейни съграждани.

Гербавото управление му било виновно на мрънкялника, все едно при тройната и орешарски беше различно.

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Когато все още вървяха трамваите покрай Семинарията и нагоре към Дървеница, учениците на НПМГ (Националната природоматематическа гимназия) трябваше да пресичат Симеоновското шосе, където имаше просто една зебра. Картинката е ясна: почти никой шофьор не спираше, а децата търчаха да не закъснеят за часовете или за да хванат трамвая.

 

Там пресичаше и студенцията за трите факултета (Физ, Хим, Мат), ама те хора свободни, не рискуваха живота си залудо. За разлика от крепостничетата. Българските ученици са крепостни на учителите.

 

И тогава писах на кмета Софиянски. Получих отговор в законоустановения срок. Обясняваше ми началник отдел, че няма да е възможно да се постави светофар. От гледна точка на интереса на шофьорите това решение беше правилно. За компенсация ми беше обещано да се сложат знаци за пресичащи деца преди зебрата и да се монтира осветление тип прожектор, насочен върху зебрата. Наскоро след това наистина монтираха и знаци и прожекторно осветление.

Признавам си, че се почувствах уважена и съответно удовлетворена.

Колко му требе на гражданина.

И да го не газят бързаци, де.

 

ловkия

Пресичането на червено или на забранени места, често току пред минаващите коли, е неква мода сред чаветата, преди месец ошамарих едно такова на пазара в Мусагеница, видя ме че идвам и ускори крачка да мине пред колата ми, и нарочно забави, почти го бях ударил, та трябваде да набивам спирачки. На всичкото отгоре ми се изрепчи, че съм бил длъжен да му спра, когато му извиках какво прави, та му хвръкна сопола като му зашлевих един.

Това, заедно с демонстративното пушене, пиене на енергийни напитки и говоренето на цинизми на висок глас, е част от бекграунда на много днешни деца, чиито 80% - ни родители са оставили на училището да ги възпитава.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ся, карам доста кола из София, а още повече ходя пеша, та имам колкото му душа иска на човек впечатления от пресичането на зебра. 

В интерес на истината шофьорите в София станаха много по-толерантни напоследък - и то не само към пешеходците, а и един към друг. 

Разбира се, идиоти има колкото искаш, така че до идеала сме мноооооооого далеч. 

Когато пътувам из провинцията, дори и в големи градове като Пловдив, Бургас и другаде, веднага се вижда, че там некоректността и нетолерантността в автомобилното движение са повече от София. 

..............................................

Апропо, заглавието - както в повечето случаи в съвременните медии - е много манипулативно, защото поставя акцент върху вида на колата със съответните конотации, а не върху действителното произшествие. ?

Едно заглавие от типа: "Дете изскочи пред движеща се кола и загина", би било много по-коректно. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×