facebook
twitter

Здраве

Коронавирусът е и във Финландия

САЩ следят стриктно събитията
773
 БГНЕС
Все повече азиатски страни вземат мерки срещу вируса. В Япония се слагат маски.

Коронавирусът стигна и във Финландия. "32-годишна жена от Ухан е потърсила помощ. Тя е пристигнала във Финландия на 23 януари, а четири дни по-късно са се появили респираторни проблеми и температура", съобщи Марку Броас от местен институт по здравеопазване. Други 15 души са под наблюдение, уточнява БНТ.

Увеличават се болните във Франция. "Беше потвърден пети случай. Става дума за дъщерята на китайски турист, който отскоро е в болница и състоянието му е тежко", съобщи Аниес Бюзен, министър на здравеопазването.

В самия Китай жертвите са над 170. Вирусът пронинкна и в Тибет. Китайските здравни власти съобщават за повече от седем хиляди и седемстотин заразени.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е свикал спешна среща за епидемията и следи отблизо ситуацията. "Просто всички наши прекрасни институции, които работят в тясно сътрудничество с Китай, ме информираха за епидемията, причинена от коронавируса там. Ще продължим да наблюдаваме събитията. Имаме най-добрите експерти по света и те работят по този въпрос 24 часа на ден, 7 дни в седмицата", написа Тръмп в Туитър. Съединените щати изпращат експерти в Китай.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"С COVID-19 започва истинската идеологическа война"

02.04.2020

1253 2
Китай крие истинските данни за епидемията, смята US разузнаването

02.04.2020

6447 35
Могат ли пандемията и новите технологии да убият киното?

27.03.2020

243

Коментари

Boris65

Не разбирам ? Китайците са в Сибир, а вирусъм им в Финландия ? Сигурно Путин ги е накарал да кашлят в посока Запад ?

mick

Според мен нарочно искат да изкарат, че вируса заразява и други освен китайци.  Просто искат да скрият, че заразяването е поръчково. Т.е. има ужасно голяма вероятност за използване на биологично оръжие срещу китайците.

Бухта

Ти, Мики, статията прочете ли?

Всички разболели се личирески герои са китайци. Дори тия в чужбина 

Моите5стотинки

и аз туй викам много избирателно работи този вирус а в Ухан има секретна биологична лаборатория....

Влез или се регистрирай за да коментираш

×