Quantcast

Медия без
политическа реклама

Коронавирусът е и във Финландия

САЩ следят стриктно събитията

30 Яну. 2020
БГНЕС
Все повече азиатски страни вземат мерки срещу вируса. В Япония се слагат маски.

Коронавирусът стигна и във Финландия. "32-годишна жена от Ухан е потърсила помощ. Тя е пристигнала във Финландия на 23 януари, а четири дни по-късно са се появили респираторни проблеми и температура", съобщи Марку Броас от местен институт по здравеопазване. Други 15 души са под наблюдение, уточнява БНТ.

Увеличават се болните във Франция. "Беше потвърден пети случай. Става дума за дъщерята на китайски турист, който отскоро е в болница и състоянието му е тежко", съобщи Аниес Бюзен, министър на здравеопазването.

В самия Китай жертвите са над 170. Вирусът пронинкна и в Тибет. Китайските здравни власти съобщават за повече от седем хиляди и седемстотин заразени.

Междувременно президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е свикал спешна среща за епидемията и следи отблизо ситуацията. "Просто всички наши прекрасни институции, които работят в тясно сътрудничество с Китай, ме информираха за епидемията, причинена от коронавируса там. Ще продължим да наблюдаваме събитията. Имаме най-добрите експерти по света и те работят по този въпрос 24 часа на ден, 7 дни в седмицата", написа Тръмп в Туитър. Съединените щати изпращат експерти в Китай.

Още по темата