Медия без
политическа реклама

Бъдещата детска болница вече има обществен съвет

18 Юли 2023
Илиана Димитрова
Проф. Христо Хинков

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница, съобщиха от министерството му.

Председател на съвета ще бъде проф. Иван Литвиненко, председател на Българската педиатрична асоциация. Членове на съвета са: проф. Анна Кънева, началник на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доц. Боряна Аврамова, началник на Клиниката по детска клинична хематология към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“; д-р Благомир Здравков, изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Марина Гинева, председател на Съвета на директорите на СБАЛ по детски болести „Проф. Иван Митев“; Надежда Цекулова, здравен журналист и активист в НГИ „За истинска детска болница“; Мария Брестничка, представител на „Национална мрежа за децата“; Надежда Рангелова-Бояджиева, председател на Фондация „За доброто“; Весела Банова, създател на Сдружение „Дете и пространство“ и Ани Стоянова, майка на Даная (15-годишното момиче, чиято смърт даде шанс за живот на трима души).

Съветът ще осъществява консултативни функции и взаимодействие между Министерството на здравеопазването, „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД и обществеността с цел гарантиране на публичност и прозрачност на цялостния процес по изграждане на Национална детска болница, уточняват от МЗ. Съветът ще заседава поне веднъж месечно.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?