Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Жълтите павета се подредиха, изписвайки списък на хора за затвора

Пак ще ги пренареждат, станаха съвсем опасни, екстремни и екстремистки

Матрицата: Пренареждане.
Илияна Димитрова
Матрицата: Пренареждане.

ЖЪЛТЕНИЦА

След поредното пренареждане на жълтите павета в София се случи природо-математически феномен, описан като "Теорема за маймуната и безкрайността". 

Според тази теорема, ако сложиш една маймуна на пишеща машина и тя има достатъчно време да блъска произволно по клавиатурата, рано или късно тя ще натрака събраните съчинения на Шекспир.

Това е твърде маловероятно да се случи някога наистина, защото никоя маймуна не разполага с безкрайно време. Но в центъра на българската столица при поредното пренареждане на жълтите павета се случи невероятно съвпадение: паветата пак бяха с огромни фуги и странно наредени, но този път по една удивителна случайност паветата образуваха смислен текст, представляващ списък с хора за затвора заради некачествените ремонти в София. 

Двама работници-паветници, наблюдавайки феномена, в който нямат никакво съзнателно участие, цъкаха с език и се чудеха каква сила е направлявала безхаберната им работа, така че паветата да се наредят по този фантастичен начин. 

Работниците се зачетоха в списъка с хора за затвора и най-долу за голяма своя изненада те видяха и собствените си имена. 

Честните трудови хора се засилиха да изчегъртат поне своите имена, но толкова непохватно бързаха, че само се контузиха един-друг и бяха изнесени с бригадирска количка от полето на битката. 

Йорданка Фандъкова се яви на място да инспектира обекта и като видя Списъка на жълтите павета с нейното име най-отгоре, пребледня, прежълтя, позеленя и с отчаян фалцет заповяда ново пренареждане, защото мястото е станало още по-опасно отколкото след последния ремонт на ремонта. 

На място в договора бе разписан анекс на анекса с индекс на индекса и пренареждането започна на нова сметка. 

Софиянци се надяват при следващия тираж в разместването на паветата най-после да се стигне, ако не до събраните съчинения на Шекспир, поне да излезе нещо на Паулу Коелю или Джорджано.  

***

ЖЪЛТОТВОРЕЦ

Костадин Костадинов обяви, че такива списъци трябва да има, но трябва се спазят процедурите и да се свика Народен съд, който да издаде присъдите, като съдебната реформа преди това стигне и до Белене.

***

НА ЗАВЕТ

Иван Гешев обяви, че ако беше останал Главен прокурор, щеше да изпълни Завета на жълтопаветните скрижали и да вкара в затвора всички от списъка. 

"България е уникална страна, българският народ заслужава справедливост, чест, достойнство и доказан каскет на върха на трите власти" - обобщи за пореден път политическата си програма Капо ди тутти каскети. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата