facebook
twitter

После

Реконтра

За теглото

842
Power to the people! Moral to the story!

Че народът яко тегли, е повече от ясно. Но май не е очевидно само за властимащите. Тях ако питате, те също теглят. И доста по-яко, но предимно от банките, като ги докарват и до фалит.

И пак тях ако питате, всичко е законно, но дума не обелват за морал. Защото именно поради липса на морал са влезли в политиката.

Даже единственият кандидат (поне от кумова срама да бяха пуснали и друг!) за главен прокурор, подкрепен от сегашния (егати морала – да се изживяваш като цар и да си посочваш наследника!), заяви, че съвестта му е чиста, а личния си живот и любимата конкубина покри с булото на срам и грях, за да не му се правят на интересни някакви конфликтни личности!

Странно виждане за чиста съвест, ама то и виждането му за разделението на властите е антиконституционно, което не подобава и на обикновен прокурор. За семейните ценности да не говорим, щото, който е безгрешен, нека пръв хвърли скъпоценен камък!

И нищо чудно да се окаже, че има наистина неморални до доказване на противното.

Някои дори се опасяват, че колкото повече меверейци са в управлението на страната, толкова повече се увеличава шансът да станем хептен полицейска държава.

Други отиват и по-далече, като оприличават тоя Гешев с оня Гешев от преди 9 септември. И май тепърва ще се говори за гешефтарството...

Но да обърнем внимание на народа, макар че тия, дето трябва да са му слуги, не му обръщат внимание.

Народът тегли, народът изнемогва. Народът носи на гръб властимащите, ама вече не може да носи толкова на гръб, колкото те ядат на корем.

И докато някои си отчитат успехите, де факто продължава да се вдига прагът на бедността. И е нормално поетът да възкликне:

    И всъщност тя

    каква стана?

    Прагът на бедността

    ще достигне тавана!

Да се чуди човек как да се прибере вкъщи... Впрочем повечето поети живеят под прага на бедността. И единствената им утеха е, че са духовно богати – нещо, с което властимащите не могат да се похвалят.

Някои от тях обаче, които се мислят и за такива, ще ни опонират. Ама като се сетим каква телефонистка назначиха в СЕМ, нещата стават прозрачни. И неслучайно един сатирик възкликна:

    И вече съвсем

    в СЕМ

    са серсем до серсем!

Наскоро новина обиколи медиите: 2 милиарда от населението на Земята страда от наднормено тегло, а 800 милиона гладуват.

Е, на нашите властимащите теглото наистина е много голямо. Наднормено е.

Един преди време мрънкаше по телевизията, че карикатуристите го рисуват дебел. Но сега не е времето на соцреализЪма, та да го рисуват строен, че и умен!

Друг пък се цупи, че редовно го рисуват със зурла. Трети – че като мешка се тътри по плаца. Четвърти пък – само дето не се самосезирал, че покрай чумата по свинете все тях ги рисуват...

А някакъв се оправдаваше, че се претрепвали от работа и затова имали нарушена обмяна на веществата. Но тук ще напомним думите на съвременен философ: „В Бухенвалд и в Освиенцим съвсем се претрепваха от работа. Но да сте видели някой с нарушена обмяна на веществата?“

Впрочем в момента дори медицината е безсилна пред яденето на корем. Да видим докога народът ще ви носи на гръб...

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В защита на прокурора
Когато чумата роди агънца

25.06.2020

ДИЯН БОЖИДАРОВ

3934 15
БСП погна ГЕРБ за недоказаната чума и ще помага на ощетените

19.06.2020

2310 20

Коментари

Бург Гаски

Народът

на гръб

ГЕРБ

до гроб?

 

Влез или се регистрирай за да коментираш