Медия без
политическа реклама

Реконтра

Януарски фейкнюз бюлетин

10 Яну. 2019
Неизвестен землянин, фен на "Локо София", поднася своята ароматна дан в популярния кратер Тихо Брахе!
Неизвестен землянин, фен на "Локо София", поднася своята ароматна дан в популярния кратер Тихо Брахе!

Надзиратели откриха мобилен телефон в килията на Николай Банев. Бизнесменът го държал скрит в кутия от натурален сок и го ползвал, за да се свързва с руски лобисти, с които уговарял създаването на евразийска народна партия у нас срещу политическо убежище в Русия. Официалната информация е, че надзирателите открили мобилния телефон случайно по време на рутинна проверка. Според запознати обаче Банев се издал сам, когато съвсем по човешки обяснил на един от надзирателите, че му свършили минутите и го помолил, ако може, да кликне от неговия телефон.

В килията на задържания Вълчо Арабаджиев, син на издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви, също бил намерен мобилен телефон. Властите обаче не го конфискували, тъй като родителите на Вълчо въобще не му вдигали. 

Китайското правителство успешно изстреля и приземи космическия си апарат „Чанъе-4“ на Луната. По последни данни първото, което апаратът успял да заснеме, било странен надпис на кирилица върху лунен камък. Китайските учени тепърва ще извършват проучвания какво точно означава „Локо София“. Колкото до изпражнението, открито в лунния кратер точно до надписа, учените са категорични, че то не е с извънземен произход.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун и американският президент Доналд Тръмп размениха покани за двустранни разговори и обмислят евентуална нова среща, която вероятно ще се проведе във Виетнам. Веднага след срещата си с Тръмп севернокорейският лидер ще направи визита и в България. Информиран от тайните си службите за неспособността на българското правителство да въведе успешно системата за електронни винетки в страната, Ким Чен-Ун изразил силно желание лично да посети другата държава, която в 21-ви век тепърва се учи да използва интернет.

На първото заседание на Министерския съвет за 2019 година министър-председателят Бойко Борисов напомни на министрите си, че трябва да започнат съкращения на чиновниците във ведомствата си. Според приближени до властта министрите приели думите на премиера присърце и светкавично започнали работа по съкращаване на държавната администрация. За да се изработи конкретен план за тези съкращения, към всяко министерство била създадена специална работна група, която да оцени кой чиновник може да бъде освободен и кой не, а към всяка от работните групи били сформирани и съответни парламентарни комисии. Така създадената работа по съкращенията в крайна сметка се оказала доста, затова, за да върви всичко гладко, се наложило министерствата да си назначат още чиновници.    

До края на месеца телевизията на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ), трябва да стартира. От медията вече се похвалиха, че освен сутрешен блок и новини, които ще са като истински, ще си имат и собствен вариант на култовото риалити „Биг Брадър“. За разлика от оригиналния формат обаче, тук участниците няма да се номинират, а ще пишат доноси един срещу друг. Още една съществена разлика ще е, че изгонените съквартиранти няма да си ходят вкъщи, а ще бъдат карани директно в Белене. Там, без значение искат или не, ще участват в снимките на друго популярно риалити предаване – „Сървайвър“.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата