Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Въглищарите вдигнаха блокадата, за да пишат Конституция

 Дайте ми активен въглен и опорни точки, ще напиша три конституции за две седмици!
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Дайте ми активен въглен и опорни точки, ще напиша три конституции за две седмици!

ОГНЯРО-ВЕНЕЦИАНСКА

Въглищарите внезапно вдигнаха блокадите от Подбалканския път и АМ "Тракия", което изненада немалко шофьори и управляващи. 

Денков дори пратил хора проучат за какво става въпрос и да не би да се готви някаква по-грамадна магария от сорта на пълномащабна агресия или тероризъм срещу държавните институции. 

Оказа се съвсем друга мушенгия. Шпионите на Денков открили въглищарите в компютърна зала, където по двама-трима на компютър всички пишели конституционни поправки и чисто нови членове. 

"Ей това не го очаквах от терористи-кюмюрджии! - не можел да повярва Денков като герой в "Съдби на кръстопът". - Седнали въглищарите Конституция да пишат, а не знаят колко е взискателна Венецианската комисия. Ама пък от друга страна, де да знаеш, може пък да напишат нещо свястно. На депутатите Конституцията я върна Венецианската комисия, айде белки въглищарите напишат нещо свястно" - плахо се надява Денков, но увеличава и държавническата си бдителност, защото вече очаквал неочакваното. 

***

Пеевски пожела успех на работната група въглищари-конституционалисти и обеща да внесе и техния проект за промени в Конституцията, защото напоследък открил красотата на парламентарната работа и му се искало още и още неща да внася лично, на крака в Народното събрание. 

"Толкова години съм парламентарист, а не знаех колко е хубаво да се ходи на работа. Не ми трябват депутатски кюфтета, искам да кова закони и да решавам проблеми!" - не стихва ентусиазмът на Депутатът от първия ред. 

Потърсен за коментар като как възприема Конституция писана с въглища, конституционалистът Бойко Борисов не можа да коментира, защото бе открит в тоалетната на bTV с Антон Хекимян да си задават един на друг неудобни въпроси и да си показват карикатури. 

Дани Кирилов декларира, че за две седмици може да напише три констуции, една от друга по хубави - но няма кой да оцени! 

"Няма йоридическа култура в тая държава" - със съжаление констатира експертът. 

Още по темата