Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Въглищарите искат още 36 заплати, защото помогнали на Васил Левски

Протестиращите настояват също да работят с въглища от Донбаския басейн

Pixabay
Въглищата са живот, огън и страст. Прометей донесе на хората въглищата и бе наказан от боговете!

БЛОКИРАНАТА МАГИСТРАЛА, ТУНЕЛЪТ ДО СИМИТЛИ
Нови ултимативни исканиия поставиха към правителството протестиращите въглищари.
Асоциациията на кюмюрджиите, които клатят иначе стабилния кабинет на Пеевски, ескалираха в щенията си като бабата от приказката за златната рибка (бабата искала да стане морска царица и рибката да ѝ слугува). 
Отрудените въглищари настояват работата с въглища да продължи, но да им се изплатят не 36, а 72 заплати, като признателност на българския народ към съсловието им. Защото кюмюрджиите не само ни топлят и покриват със сажди лъжите на екопаразитите, но и някога са помогнали на Васил Левски, когато бил в премеждие. 
Шефът на Асоциацията Софокъл Кюмюрджиев направи емоционално обръщение от тунела до Симитли, насочен като дуло към София.
"Грамотни хора сме, чели сме "Апостолът в премеждие" на Дядо Вазов - размаха юмрук Софокъл, за да покаже, че е начетен. - Там си е написано как Левски се спасява от заптиетата като се дегизира и се преобразява във въглищар, кюмюрджия. Кой му е помогнал за тази дегизировка? Някой доблестен колега от нашите предци. Ако не бяха въглищарите, сега щяхте да се казвате Хасан, безродници! Искаме работа, искаме 72 заплати и бъдеще! Който не ни подкрепи, той не е българин, а баборугател, отцеизмамник, дедоизнасилвач, синеядец, лельопохитител, вуйчепредател и майцеизкормвач!" - заяви Софокъл, който блестеше ослепително в светлината от края на тунела до Симитли. 
Друго неполитическо искане на протестиращите е да работят с въглища от Донбаския басейн, но само докато е под руски контрол, защото така го чувствали. 
Въглищарите са категорични, че няма да преговарят с недоказали се терористи и слабаци с очила. 
"Трябват ни сериозни хора като Пеевски или в краен случай Бойко Борисов, поне знаем, че от тях нещо зависи - преценяват енергетиците. - А Денков да дойде да преговаряме в тунела на тъмно" - поканиха го разгневените трудови колективи. 
Един въглищар заяви особена позиция по политическите въпроси.
"Аз не съм енергетиква, повече ми харесват искрите в копейките", загатна нещо за Искра Михайлова въглищарят. 

 

Още по темата