Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Топмярка! МВР дарява конфискувани коли за жертвите на насилие

Управляващи помислиха няколко минути и за защита на канцелираните

Pixabay

БЪРЗИ И ЯРОСТНИ

Управляващата сглобка нанесе пореден съкрушителен удар на домашното насилие: конфискувани коли, отнети заради шофиране в нетрезво състояние, масово се даряват на пострадали от домашно насилие. Инициативата е спонтанна и закони за нея ще се пишат постфактум. 

Схемата е проста. Войната с войната по пътищата и войната с домашното насилие си подадоха ръка за общ фронт срещу беззаконието и телесните повреди. 

МВР конфискува автомобили на пияни водачи, но вместо да гният по паркингите на МВР, моментално ги подарява на някоя жертва на насилие, която има нужда от кола в движение или поне за части. 

Премиерът Денков коментира, че мярката е много добра и своевременна и ако върви добре, ще се намери и нормативната кройка за това хуманно мероприятие. 

"Съдебната система се реформира бавно, правораздаването е бавно, а така с подаръците към тези млади жени ние им даваме едно бързо удовлетворение и знак, че държавата мисли за тях. Това ще стимулира жертвите да говорят по-смело за тези проблеми и някои от тях дори да станат инфлуенсъри или консултанти по личностно развитие. Когато една жена пострада в интимна или полуинтимна връзка, тя много често остава без кола или стои в токсичната връзка заради колата. А тази наша мярка ще даде на жертвите кураж и самочувствие". 

Източници от цялата страна твърдят, че мярката вече се прилага успешно. Безброй беемвета и аудита са сменили собствениците си. Вместо насилници-пияници колите се карат от жертви на насилие. 

Макар че много от колите са конфискувани незаконно и след това незаконно са подарени на жертвите, евентуалните усложнения не плашат институциите. По-късно колите могат да направят още една ротация към първоначалните си собственици, ако се окаже, че дрегерът е сбъркал и колата трябва да се връща.

"Ротация и кръговрат в природата" - философски обобщава властник от Сглобката. 

Появил се и проблемът с мнимите жертви, които претендирали за сериозни телесни повреди, полакомени от възможността за безплатна кола. Но реално много от тях били тормозени съвсем малко и недоказуемо. Полицаите засега селектират получателите на конфискувани автомобили по свое усмотрение и вътрешно убеждение. Предпочитали да дават конфискуваните коли на млади жени, изглеждащи жертвоготовно и сякаш не се пазят много от рисковете на реалния живот.

Една млада жертва от "Надежда", получила автомобил от МВР, сподели, че е малко объркана, защото дарителите от Районното с намеци и комплименти подсказали, че колата е подарък от МВР, но трябвало да се покаже и някаква благодарност все пак.

"Направо останах с впечатление, че искат да работя за тях" - признава надежденката. 

Стигнало се и до куриози. 

Симпатична жена от Елин Пелин участвала в гонки край Перник, пияна и наркотизирана. Била заловена, автомобилът ѝ бил конфискуван, но до сутринта жената успяла да стане жертва на някакво разумно насилие от близък и да си прибере колата обратно, вече в качество на жертва. 

***

КЕНСЪЛ НА КЕНСЪЛА

Управляващите обмислят и мерки в подкрепа на жертвите на кенсъл културата, защото съзнават, че тази форма на обществена репресия може да стигне на случаен или неслучаен признак до всеки. А всеки има право на закрила и хуманно отношение. 

След като помислиха интензивно няколко минути, управляващите решиха, че на първо време трябва да се натрупат канцелирани жертви, пък след това и мерките щели сами да си дойдат. 

Още по темата