Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Суверена подаде оставка, не вярва в електоралните си способности

Ако пак ни карате на избори, сами си гласувайте, ние това не го умеем - отчайва се народът

Суверен се омерзява, като вижда резултатите от упражняването на избирателните си права.
Pixabay
Суверен се омерзява, като вижда резултатите от упражняването на избирателните си права.

ПЪЛНА БЕЗРЕЗЕРНА САМОКРИТИКА
Група интелектуалци и още по-обикновени хора се организира надпартийно в интернет, за да си направи пълна безрезервна самокритика - очевидно българският избирател за нищо не става, избира политиците в толкова сбъркани пропорции, че вече изгубихме бройката на изборите, а все така няма стабилност. 
В парламента почнаха вече да влизат богомили и сюрреалисти - ако така я караме, на следващите избори ще вкараме цялата пациентела на изнемогващата българска психиатрия. 
Хора, които си дават сметка за всичко това, се обединиха в Тиндер и ТикТок, като изготвиха манифест, с който Суверена си подава оставката. 
"Или да изнесат гласуването на аутсорсинг, или направо Великите сили да се договорят за един кабинет на стабилността, който да управлява България 20 години, независимо от промените в света, ако ще световна война да избухне, ако ще 7 национални и съюзнически армии да влязат в нашата плодородна страна, тук да има стабилност, предвидимост и континюитет.
"Нямаме армия, в същото време произвеждаме най-много оръжие в Европа, а 3 години не можем да си изберем барем куцо управление, което да се задържи. Това е пълна безпомощност и импотентност на народа. Пълна и безусловна оставка! Долу Суверена, долу избирателните права, демокрацията се провали!" - пише в манифеста на разочарованите от себе си избиратели. 
"Такива като нас не трябва да гласуват, стига експерименти, това е катастрофа! Ако пак ни подкарат на избори, сами да си гласуват, или по-добре да ни послушат да сменят радикално системата" - категорични са бившите избиратели, които са гласували за най-различни партии, но вече не виждат смисъл, а само вреда. 
Вариантите, които предлагат бившите избиратели, наистина са разумни. 
Ако се изнесе на аутсорс в Индия или Китай гласуването, хем ще излезе по-евтино, хем индокитайците може да изберат по-свястна комбинация от политически тулупи. 
Ако пък този модел не проработи, другият с Великите сили също е хитър - така и така от България нищо не зависи, вместо да ни ползват за посредник в изясняването на недоразуменията помежду си, по-добре да седнат Големите да се разберат какво да се прави в България, а ние да ги послушаме, което си го умеем. Сега избирателите и политиците ни не знаят на кой господ да се кланят, това води до дисконсенсус и разпаянтена стабилност. 
"Не сме народ, а мърша!" - заяви блед литератор, част от групата на разочарованите от обществото като цяло, но и от индивидите поотделно. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата